Grootschalig onderzoek naar criminele organisatie

Bergschenhoek - In een grootschalig onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met witwassen en handel in verdovende middelen heeft de politie dinsdagochtend zeven verdachten aangehouden.

De verdachten werden opgepakt in Bergschenhoek, Rotterdam, Oostvoorne, Ouderkerk aan den IJssel en Amsterdam. Invallen waren er onder meer ook in Hoogvliet, Den Haag, Valkenburg (Limburg) en Denekamp. Ook in het buitenland zijn rechercheurs bezig geweest met doorzoekingen.
In Bergschenhoek werd een woning doorzocht en werden diverse dure auto's in beslag genomen. Omwonenden hoorden rond vijf uur 's morgens diverse knallen.
Aan de actie werkte een groot aantal rechercheurs mee. De politie kreeg ondersteuning van specialistische groepen zoals het arrestatieteam en de bewakingseenheid.
Het onderzoek naar de organisatie startte twee jaar geleden, na informatie over mogelijke criminele, ondermijnende activiteiten van de verdachten. Een team van financieel rechercheurs is onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam bezig geweest met verzamelen van bewijs tegen de verdachten.