Vergroenen schoolplein Stampioendreef

Bergschenhoek - De drie basisscholen die een locatie hebben aan de Stampioendreef in Bergschenhoek, CBS De Acker, OBS Groenehoek en RKBS Willibrord, hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk het schoolplein te vergroenen.

Deze drie scholen delen een groot plein dat nu voornamelijk bestaat uit bestrating en enkele speeltoestellen, zoals ook op de foto te zien is. Dat gaat veranderen. Doel hiervan is om enerzijds te zorgen voor een duurzamer plein, anderzijds natuurlijk om het speelplezier van de kinderen te vergroten.

Meer groen

De duurzaamheid van het plein verbetert als een deel van de bestrating vervangen wordt door een zachte ondergrond. Hierbij loopt regenwater bijvoorbeeld niet meer het riool in, maar kan dit in de grond trekken en is het daarmee beschikbaar voor planten. Ook wordt er gezorgd voor meer groen in de vorm van struiken. De huidige grote bomen die op het plein staan blijven behouden en er worden nog enkele bomen aan toegevoegd.
De speeltoestellen worden vernieuwd en vervangen door houten speeltoestellen of natuurlijke materialen om op te spelen of te zitten, zoals boomstammen.
Het speelplezier wordt verbeterd door opnieuw te kijken naar de behoeften van kinderen. Hoe spelen zij graag buiten en welke speeltoestellen kunnen hierbij helpen? Er wordt ook gelet op de leeftijd van de kinderen en voldoende afwisseling tussen de pleinen. Leerlingen spelen vooral op het plein voor hun eigen schoolgebouw onder schooltijd, maar het plein is na schooltijd ook voor kinderen uit de buurt toegankelijk. Er komt daarom een gevarieerd aanbod aan toestellen en speelmogelijkheden over het gehele plein.
Op dit moment lopen de gesprekken met de gemeente (eigenaar van het plein), de drie scholen en de betrokken partijen al even. De komende maanden betrekken en informeren de scholen ook de buurtbewoners meer. Het streven is om komende winter het plein daadwerkelijk op te knappen.