Samen Lansingerland

Humanitas Thuisadministratie: alles wordt duurder

Lansingerland - De boodschappen worden steeds duurder, de energiekosten zijn enorm gestegen en je inkomen stijgt niet mee. Voor steeds meer mensen is het moeilijker om rond te komen. Ook Hein kwam er zelf niet meer uit. Hij vulde het ene gat met het andere. Hij heeft schulden. Op een gegeven moment liep Hein helemaal vast en nam contact op met Humanitas Thuisadministratie voor hulp.

Hein is gekoppeld aan vrijwilliger Cor. Samen hebben ze alle inkomsten en uitgaven op een rij gezet. De afgesproken betalingsregelingen met de schuldeisers bleken niet binnen Heins budget te passen. Om aan zijn verplichtingen richting schuldeisers te voldoen had Hein bijvoorbeeld zijn termijnbedrag voor de energie verlaagd. Met de hoge energiekosten zal dat betekenen dat Hein straks een fikse naheffing op energierekening zal krijgen en dus weer een schuld erbij.
Samen met vrijwilliger Cor heeft Hein contact opgenomen met de schuldeisers en de situatie uitgelegd. Daarna hebben ze nieuwe betalingsregelingen afgesproken die realistisch zijn en Hein wel kan nakomen.

Energietoeslag

Hein had de eenmalige energietoeslag niet automatisch ontvangen, maar bleek hiervoor wel in aanmerking te komen. Hij heeft de energietoeslag samen met Cor aangevraagd. Inmiddels is de energietoeslag ontvangen. Hein heeft dit bedrag apart gezet zodat hij straks de naheffing kan betalen.
Hein: “Ik had geen grip meer op mijn financiën. Cor heeft me geholpen om weer grip te krijgen. Dat geeft rust. Ik voel me veel beter!”
Wil je net als Hein ondersteuning van Humanitas Thuisadministratie? Neem contact op met Hetty Middelman, via 06–20265282 of h.middelman@humanitas.nl.

Samen Lansingerland

Er zijn nog veel meer vrijwilligersorganisaties die de inwoners van Lansingerland gratis kunnen ondersteunen. Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven. Dus blijf niet zelf worstelen met vragen en kijk op www.samenlansingerland.nl “ik zoek hulp”. Daar vind je de vrijwilligersorganisaties en er is er altijd wel één bij waar je jouw vraag kunt stellen en waar ze je verder kunnen helpen. Je bent echt niet de enige die soms even een steuntje in de rug nodig heeft. De drempel is laag. Hoe eerder je de ondersteuningsvraag stelt, hoe eerder de vrijwilligers jou kunnen helpen. je kunt ook bellen naar 010 - 3101012 of mail info@samenlansingerland.nl.