Record van zeven ‘overvliegers’ bij De Argonauten

Lansingerland - Bij Waterscouts De Argonauten zijn een record van zeven leden doorgeschoven naar de speltak van de verkenners. Hiervoor moesten ze wel wat doen.

De kinderen van 11 jaar moesten via een uitdagend parcours over land en water een bel bereiken om te luiden. Dat was het sein dat ze na een paar jaar als Welp (vanaf 7 jaar), een nieuw avontuur konden aangaan. Dit ‘overvliegen’ leverde naast veel lol ook een aardig aantal natte en vieze kledingstukken op.
Hun eerste dag bij de verkenners (tot 17 jaar) bestond dan ook meteen uit zeilen in de optimisten als hun eerste zeiltraining. Gelukkig stond er daarvoor een stevige wind op de Bergsche Achterplas.
De welpen (7 tot 11 jaar) spelen normaal in het Bergsche Bos in Bergschenhoek en gaan nu naar de verkenners met een eigen eiland op de Achterplas in Hillegersberg / Schiebroek. Dit keer was de jongste tak niet aanwezig maar ook de Bevers (5 tot en met 7 jaar) spelen elk weekend bij Boerderij De Koeienwei in Bergschenhoek. En voor alle leeftijden is er plaats voor nieuwe leden. Wie interesse heeft kan gerust eens vrijblijvend meedoen.
Informatie: www.argo8.nl.