Kerkproeverij De Bron:

'Kom mee, er is iemand die werkelijk alles van mij weet..!'

Berkel en Rodenrijs - Aanstaande zondag 9 oktober 10.00 staat de kerkdienst van GKV de Bron in het teken van de Kerkproeverij. Dit landelijke initiatief van de Raad van Kerken, in samenwerking met Missie Nederland en Alpha Nederland, is erop gericht om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de kerk.

Waar in voorgaande jaren Kerkproeverij plaatsvond op een vast weekend, is dit concept sinds vorig jaar losgelaten. Dat geeft kerken de vrijheid de zaterdag of zondag te kiezen die het beste past in de eigen agenda om zodoende nog meer maatwerk te kunnen leveren.

Online en offline

Veel kerken hebben in coronatijd hun kerkdiensten online uitgezonden. Hier werd niet alleen door eigen kerkleden gebruik van gemaakt maar bleek ook een laagdrempelige manier voor gasten om eens bij een (andere) kerk binnen te kijken. Dit werd ook opgemerkt bij De Bron in Berkel en Rodenrijs. "We hebben gemerkt dat door de live-stream en door de diensten die geregeld op TV Lansingerland werden uitgezonden veel meer mensen bereikt werden dan alleen de eigen gemeenteleden", aldus Duurt Vonck, parttime voorganger bij De Bron. Met deze Kerkproeverij wil de kerk mensen helpen om eens een dienst live mee te maken nu dat weer kan. "Het mooie aan een live-kerkdienst is dat er meer ontmoeting en contact is. De drempel van een kerk kan hoog voelen ook al is iedereen hier altijd van harte welkom. Met de Kerkproeverij zeggen we expliciet; kom eens bij ons binnen kijken en het meemaken!"

Eenzaamheid

In de Kerkproeverij-dienst van aanstaande zondag is het thema 'Kom mee, er is iemand die werkelijk alles van mij weet...!'. Dit is een uitnodigende uitspraak uit Johannes 4:29 van een vreemdeling die Jezus ontmoet heeft. Ds. Vonck die de dienst zal leiden legt uit: "Wij zien dat er veel eenzaamheid is, ook in de gemeente Lansingerland. De kern van het goede nieuws van Jezus is dat God je ten diepste kent en je uitnodigt om Hem ook te leren kennen. Dat geeft verbinding; met God, met jezelf en ook met anderen. Dat is volgens mij het beste medicijn tegen welke vorm van eenzaamheid ook".

De dienst begint om 10.00 in De Bron aan de Rodenrijseweg 97 in Berkel en Rodenrijs. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten en een kopje koffie te drinken. De dienst wordt tevens uitgezonden op RTV Lansingerland voor wie niet in de gelegenheid is om te komen. Waar vervoer het probleem is kunnen mensen via het contactformulier op https://www.gkvdebron.nl/contact aangeven dat ze graag opgehaald en thuisgebracht willen worden.