Monkey Town pakt uit met geslaagde metamorfose

Bleiswijk - Wie er ook aan moeders en oma's met hun (klein-)kinderen op de vroege morgen van vrijdag 30 september Monkey Town bezochten, hun reacties kwamen in elk geval nagenoeg allemaal met elkaar overeen: 'Jeetje, zeg. Wat is het mooi geworden, hier!'. Al was de opmerking op bijna jubeltoon van één van de grootmoeders ("Ik ken het nauwelijks nog terug. Fantastisch!") feitelijk het meest illustratief voor de situatie ter plekke: de interne metamorfose van het bij kids zo populaire indoor speelparadijs in Bleiswijk.

Arie van Driel

Om de heropening te vieren, trakteerde het indoor speelparadijs op zaterdag 1 en zondag 2 oktober op een Oehlie Cup met limonade.
Op 29 augustus sloot Monkey Town de deuren. Om die een maand later, op vrijdag 30 september, weer te openen. Al was dat kantje boord. PR-manager Micha Reij: "De dag voor de opening waren wij nog volop bezig. Ons personeel was nog druk doende met onder meer alle tafels in elkaar te schroeven. En was het nog maar de vraag of wij een dag later open konden gaan. Dankzij de inzet van onze medewerkers is ons dat toch gelukt."
Bedrijfsleider Ruben Kuiper: "Wij hebben flink uitgepakt. Zo is er bijvoorbeeld aan de speeltuin een compleet nieuwe lasergame-arena toegevoegd."

Trampolineveld

Reij: "De reden dat wij flink hebben uitgepakt, is tweezijdig. Sinds de opening, nu negen jaar geleden, zijn alle speeltoestellen intensief gebruikt. Op een gegeven moment zijn die dan ook op. Het grote oude speeltoestel is gebleven. Dat is net als de peuterzone opgeknapt. Daarnaast moeten ook wij als Monkey Town met de tijd mee. Qua ontwikkelingen in indoor recreatieland heeft de tijd absoluut niet stilgestaan. En zijn inmiddels dan ook al behoorlijk wat nieuwe types speelattributen op de markt verschenen."
Nieuw is het trampolineveld, de interactieve ballenbak, de glijbaan van de Powertower en de arena waar je lasergame kunt spelen. "Om het de ouders comfortabel te maken, is ook elke stoel, tafel en plantenbak nieuw. Samen met het grote aantal grote lampenkappen aan het plafond zorgen de plantenbakken voor een huiselijke sfeer en warmte. Voor de wanden hebben wij de kleur groen gekozen. De lange wand waar kinderfeesten worden gehouden, is een en al Oehlie. Nieuw zijn ook de bestelpalen in het horecagedeelte. Wie persoonlijk contact met één van de medewerkers op prijs stelt, kan natuurlijk ook bij hen een bestelling plaatsen."

Gewichtslimiet

Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, mogen ook de ouders weer met hun kinderen mee de ballenbak of speeltoestel in. Terwijl de gewichtslimiet voor het nieuwe trampolineveld is verhoogd. Ouders, opa´s en oma's tot 120 kg zijn er welkom.
Kuiper: "De tafels en stoelen staan zo opgesteld dat de begeleiders goed zicht hebben op spelende kinderen. Peuters gaan graag hun eigen gang, is onze ervaring. Door mee te gaan naar de trampolines of in de ballenbak te stappen, kunnen hun begeleiders hen onmogelijk uit het oog verliezen. Bovendien, hoe leuk is het om samen met je kind een leuke en toch vooral spannende speelervaring als trampolinespringen te beleven."