Gratis hulp met digitale zaken in Bibliotheek Oostland

Lansingerland - “Ik dacht dat omgaan met DigiD veel te moeilijk was voor mij en dat je veel van computers moest weten. Maar dat is niet zo. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek kwam ik erachter dat ik prima met DigiD overweg kan. Ik zat aan de knoppen en iemand van het IDO hielp me door alle stappen. Als ik het kan, dan jij ook. Beloofd!” - dit is een typische ervaring van bezoeker van het Informatiepunt Digitale Overheid.

Veel mensen vinden omgaan met DigiD moeilijk. Gelukkig is er mogelijkheid om gratis hulp in de buurt te krijgen. Ook als je geen lid van de bibliotheek bent.
Iedereen kan terecht in elke vestiging van de Bibliotheek Oostland tijdens Informatie & Advies uren (vanaf 14.00 uur) met vragen over DigiD, AOW-uitkering, energietoeslag, het regelen van zorg of een afspraak maken voor het verlengen van het rijbewijs. Medewerkers van de bibliotheek denken mee of geven informatie waarmee je verder kunt. Ze kunnen ook een afspraak maken bij een organisatie die je verder helpt. Daarnaast zijn er inloopspreekuren waar je vragen kunt stellen. Je kunt je dan ook inschrijven voor een gratis computercursus of digimaatje. Vestiging Berkel en Rodenrijs: elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en elke vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Vrijwilliger gezocht

Vind jij omgaan met DigiD makkelijk en heb jij veel ervaring met computers? Word dan vrijwilliger bij het Informatiepunt Digitale Overheid. De Bibliotheek Oostland zoekt mensen die twee uur per week inwoners willen helpen tijdens het spreekuur. Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan een e-mail naar a.pavlovic@bibliotheekoostland.nl.