Het was een spannende middag bij Jeu de Boules-TOGB

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagmiddag 24 september begonnen 32 deelnemers verdeeld over twee poules aan hun maandelijkse toernooi. Iedereen was op tijd aanwezig. Zo kon er precies om half een gestart worden.

In de tafeltennishal was het ook een drukte van belang. Maar liefst vier juniorenteams waren daar hun competitiewedstrijden aan het spelen. Aangemoedigd door hun ouders en opa’s en oma’s. Om daarna natuurlijk ook bij de Jeu de Boulers te gaan kijken. Daar konden ze op de prachtige, nieuw aangeschafte tafels en stoelen aanschuiven.
In de A-poule slaagde er deze middag niemand in om alle wedstrijden tot een goed einde te brengen. Na drie rondes waren alleen Gerard Vijverberg, Peet van Winden en Dennis Enthoven nog ongeslagen. Om vervolgens allemaal in de laatste ronde te verliezen.
Gerard was dan ook aangenaam verrast dat hij toch nog de eerste plaats behaalde met hetzelfde saldo van plus 20 als Rob Feenstra. Omdat hij in de eerste ronde beter scoorde werd Gerard eerste. John van den Bulk en Peet van Winden, beiden met saldo +17, werden om dezelfde reden derde en vierde.
In de B-poule waren Trix de Goeij en René de Schepper ongenaakbaar en wonnen als enigen alle partijen. Een stralende Trix werd eerste met een saldo van +33 en deed hiermee hele goede zaken in de strijd om promotie naar de A-poule. René werd tweede met saldo +27. Vervolgens Adrie van den Bulk en Arie Damsteegt met drie maal winst op de derde en vierde plaats met saldo’s van +16 en +15.
Eind oktober is het volgende en tevens laatste toernooi van 2022. Na afloop kan de kampioen van 2022 bekend gemaakt. Men staat erg dicht bij elkaar in de top van het klassement, dus dat belooft een mooie strijd te worden.
Door het mooie weer bleef het nog lang gezellig rond de banen van Place de l’ Oppèr.
Het eerstvolgende toernooi is het Familietoernooi op zondag 16 oktober. Het afsluitingstoernooi van 2022 volgt op zaterdag 29 oktober.