Rapid Schaaktoernooi in het café

Lansingerland - Vanaf 11 oktober organiseert schaakvereniging 3-Torens een rapid schaaktoernooi in Café ’t Centrum, Kerkstraat 34 in Berkel en Rodenrijs. De avonden staan open voor iedereen in Lansingerland en omgeving die het leuk vindt om zich te verdiepen in het boeiende schaakspel.

Met de term ‘rapid’ wordt het speeltempo aangeduid. Tijdens de avond speelt iedereen drie partijen met 25 minuten denktijd per persoon per partij. "We willen de avonden informeel en gezellig houden," aldus de in september aangetreden 3-Torens voorzitter Jan Spoelstra. "Daarom zitten we tijdens dit toernooi niet in een zaal waar het stil moet zijn, maar in het café.”
Tijdens deze avonden kunnen geïnteresseerden zich meten met startende en gevorderde leden van 3-Torens. “Maar we willen heel nadrukkelijk open staan voor huis-tuin-en-keuken-schakers die beter willen worden in het spel. Daarom is het ook mogelijk om vrijblijvend een instructiepartij te spelen. Zonder schaakklok, en met een drankje erbij,” aldus Spoelstra.
Er staan vier avonden gepland. Op dinsdag 11 oktober, dinsdag 15 november, donderdag 8 december en donderdag 12 januari komt 3-Torens bijeen voor dit open toernooi, 20.00 uur inloop, de partijen starten om 20.30 uur.
Informatie: www.3-torens.nl of mail naar post@3-torens.nl .