Expo A16 Rotterdam ontvangt 25.000ste bezoeker

Lansingerland/Rotterdam - Twee en een half jaar geleden opende de Expo A16 Rotterdam haar deuren voor het publiek. Het interactieve bezoekerscentrum over de aanleg van dit nieuwe stuk snelweg is inmiddels een succes bij jong en oud. Dat de Expo vorige week haar 25.000ste bezoeker mocht verwelkomen, is een mijlpaal waar Rijkswaterstaat op zijn Rotterdams gezegd ‘groos’ op is.

De mijlpaal van 25.000 bezoekers geeft aan dat veel omwonenden en geïnteresseerden het interactieve informatiecentrum weten te vinden. Dat is ook bijzonder, omdat de Expo tot drie keer toe de deuren voor langere tijd moest sluiten als gevolg van de coronapandemie. Maar het bezoekersaantal is niet de enige mijlpaal om trots op te zijn. De mensen die de Expo bezoeken geven hun bezoek gemiddeld een rapportcijfer van 9,3.

Beleving

In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg, die de A16 (Terbregseplein) met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt. Een leerzaam uitje voor jong en oud; dat is de Expo A16 Rotterdam. Dit is de plek om de realisatie van de nieuwe snelweg te horen, lezen, zien en beleven. Centraal in de Expo bevindt zich de interactieve plattegrond waar bezoekers met behulp van een zogenoemde navikart meer informatie krijgen over het project. Wie werken er allemaal mee aan de bouw van de snelweg en wat zijn de technische uitdagingen? Daarnaast duik je met de tentoonstellingsfilm in de geschiedenis van de noordoost-rand van Rotterdam en zie je objecten die langs de nieuwe snelweg te vinden zijn.

Groepen

Tien enthousiaste voorlichters, onder wie vijf vrijwilligers, staan vier dagen per week (woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag) klaar om publiek te ontvangen in het belevingscentrum. Op de dinsdagen en donderdagen worden groepsbezoeken gefaciliteerd. En met succes, want deze dagen zijn vaak maanden van tevoren volgeboekt. Speciaal voor scholieren en docenten is er een onderwijsprogramma, de A16 Academie.

Kijk- en doepad

Het bezoek aan het belevingscentrum kan uitgebreid worden met een fiets- of wandeltocht langs de bouwplaats. Hiervoor is een ‘kijk- en doepad’ ingericht. Iedere laatste zaterdag van de maand wordt een begeleide fietstour langs het tracé georganiseerd.

De Expo is te vinden aan de rand van het Lage Bergse Bos. Voor publiek geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie is terug te vinden op de website van de A16 Rotterdam: https://a16rotterdam.nl/expo/default.aspx