Tijdcapsule brugklas Laurens Lyceum na tien jaar opgegraven

Hillegersberg – Oud-leerlingen van het Laurens Lyceum hebben op 18 september 2022 de tijdcapsule die ze tien jaar geleden met hun brugklas hadden begraven, weer boven de grond gehaald: dankzij het fanatieke scheppen en de foto uit De Heraut van tien jaar geleden werd de tijdcapsule weer teruggevonden.

Joost Cornelisse

De plek van de capsule was niet goed gemarkeerd. Hij zou begraven zijn ‘bij de boom’, maar het terugvinden bleek lastiger dan verwacht. "Naar aanleiding van een foto destijds gemaakt door De Heraut was de locatie van de capsule makkelijker te vinden", vertelt Carina Jansen, teamleider Havo onderbouw van het Laurens. Dankzij Nathan en Jochem die acht vierkante meter aan grond hebben omgespit, is de tijdcapsule na ruim een uur teruggevonden.

Aftellen

De (oud-)leerlingen die in 2012 in de brugklas zaten, hebben al die tijd contact gehouden via een groepsapp. Elke dag werd bijgehouden over hoeveel dagen de capsule opgegraven zou worden. De afspraak was om dat op 18 september 2022 te doen.
Het was heel leuk om de geschreven brieven met toekomstdromen en herinneringen aan zichzelf te lezen. "Er was bijvoorbeeld opgeschreven met wie ze bevriend waren of wat voor studie ze voor ogen hadden’, zegt Carina Jansen. De villa aan het water is helaas (nog) geen werkelijkheid geworden.
Een graag gewilde barbecue bij de school is mede door het weer niet doorgegaan, toch is het een gezellige bijeenkomst geworden waar werd teruggekeken op vroegere tijden via herinneringen, foto’s en brieven uit de capsule. Veel leerlingen en enkele docenten van vroeger konden aanwezig zijn om dit memorabele moment mee te maken.