Voetballiefhebbers kunnen zaterdag kiezen uit drie duels

Lansingerland - Het komend weekeinde spelen de meeste clubs de derde ronde in de competitie; voor TOGB is het de negende. Voor Soccer Boys en Berkel is wenselijk zaterdag punten te behalen. Soccer Boys krijgt het eveneens puntloze VVOR op bezoek.

Rien Kuyvenhoven

BVCB - SVOD '22

BVCB ontvangt zaterdag de nog puntloze ploeg SVOD '22 uit Zeeland nadat de Bergschenhoekse voetballers afgelopen zaterdag bij Nieuw Lekkerland drie punten hebben opgehaald. Een strafschop van Jeremy de Hoog, na een overtreding op Ricoberto Luijando, en een tweede doelpunt van Rob Vrijenhoek waren hier verantwoordelijk voor eer de thuisclub kon tegen scoren, 1-2.
SOVD '22 is opgericht op 1 juli 2022 en wordt ook wel Oostkapelle genoemd. De vereniging is ontstaan na een fusie tussen de clubs VV Oostkapelle en VV Domburg waarvan de standaardelftallen al twee jaar onder de naam ST Oostkapelle/Domburg speelden. SVOD '22 staat voor Sport Vereniging Oostkapelle Domburg. Beide verenigingen waren al sinds 2016 in gesprek over de fusie. "Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd, maar ik ben blij dat het nu rond is", zegt voorzitter Ad Coppoolse van Oostkapelle, die woordvoerder is over de beklonken fusie. De afgelopen jaren speelden de jeugd en de lagere seniorenelftallen van de clubs zowel in Oostkapelle als in Domburg. Dat zal de komende tijd nog zo blijven, maar Coppoolse verwacht dat SVOD'22 binnen twee jaar alleen nog in Oostkapelle speelt. In het begin van het fusietraject praatte ook sportvereniging DOK uit Oostkapelle mee, maar toen een samenwerking met die club erbij onmogelijk bleek, gingen de voetbalclubs samen verder.

Berkel - RKDEO

Berkel kon zaterdag met een optisch overwicht Full Speed niet op de knieën krijgen. Beide ploegen kregen in de zwakke eerste helft één kans. In de tweede helft speelde de formatie van trainer Jan van der Lugt beter. Het zag een fraai schot van Jos Buitenhuis via de onderkant van de lat weer terugkomen waarna een kopbal van Alex de Ronde in de rebound ook geen doel trof. Het had de gelijkmaker moeten zijn. Komende zaterdag staat de regioderby tegen RKDEO uit Nootdorp op de kalender.
RKDEO werd in 1951 de nieuwe naam van Nootdorpse Boys, omdat de vereniging toen een afdeling dameshandbal kreeg en de oude naam daardoor niet langer geschikt was. Men wilde de naam DEO gaan voeren, maar omdat er in Borculo al een club met die naam was, werd dit door de KNVB niet toegestaan. Het werd RKDEO. Als oprichtingsdatum is jarenlang de oprichtingsdatum van Nootdorpse Boys, 10 juni 1946, gebruikt. Het jaar 1951 kwam er een aanmerkelijke verandering bij RKDEO. In 1971 vierde de vereniging haar 25-jarige jubileum. Het absolute hoogtepunt van de jubileumfestiviteiten was de feestavond op zaterdag 12 juni 1971. Deze feestavond werd gehouden in de feestzaal van Het Witte Paard, destijds slechts een honderdtal meters van het terrein van RKDEO verwijderd. Vanaf 20.00 uur traden artiesten zoals Harry Touw, Ciska Peters en Het Lowland Trio op. Aan het einde van het jubileumjaar deed het damesvoetbal bij RKDEO haar intrede. De Nootdorpse formatie komt met vier punten op de ranglijst naar Berkel.

Soccer Boys - VVOR

Soccer Boys moest zaterdag voor de tweede maal een 1-0 nederlaag incasseren. Een zwakke start na de degradatie in het vorig seizoen. Aanstaande zaterdag mag de ploeg van trainer Galik Amghar het proberen tegen de Rotterdamse formatie om rode lantarendager af te zijn. De gasten staan eveneens met nul punten onderaan de derde klasse.
VVOR staat voor Voetbal Vereniging Oost Rotterdam en is opgericht op 3 juli 1925. Van oorsprong voortgekomen uit de Christelijke Jongemannenvereniging Onésimus heette de club bij oprichting Voetbal Vereniging Onésimus (VVO) en speelde in de Christelijke Nederlandse Voetbal Bond. In 1940 werd de christelijke voetbalcompetitie opgeheven en sloot de club zich aan bij de toenmalige Nederlandse Voetbal Bond. Om verwarring te voorkomen is de R van Rotterdam toegevoegd omdat er al een VVO in NVB-verband in Gelderland speelde. De club bestaat dus over twee jaar 100 jaar. Het sportpark de Venhoeve wordt vanaf 11 augustus 1973 gebruikt. Twee jaar terug heeft de accommodatie een behoorlijke facelift ondergaan.

Gemert - TOGB

TOGB moet het voorlopig stellen zonder Jay en Glenn Zandbergen. Jay Zandbergen kampte eerder al met een blessure aan de knie, maar vorig weekend moest broertje Glenn het veld verlaten met een ambulance. De verdediger raakte geblesseerd in het duel tegen VVSB. Onderzoek wees uit dat Glenn Zandbergen zijn enkelbanden heeft verrekt. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of Glenn ook een breuk in zijn kuitbeen heeft opgelopen. Woensdag 5 oktober is de uitbeurt tegen ADO '20 voordat TOGB zondag naar Gemert mag afreizen. Met in het achterhoofd de nederlaag afgelopen zondag tegen Blauw Geel' 38. TOGB kreeg voldoende kansen, maar zag de gasten een tiental minuten toeslaan, 0-1. Dit nadat Anthony Slierendrecht en Youri de Winter goede kansen niet hadden weten te benutten met een uitblinkende doelman van de gasten in een hoofdrol .
Sinds seizoen 1995/1996 speelt Gemert in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Na promotie vanuit de 1e klasse E in seizoen 1994/1995 opereerde het elftal in de Hoofdklasse B, tot het seizoen 2010/11 het hoogste amateurniveau. Gemert groeide uit tot een vaste waarde in de Hoofdklasse veelal met spelers uit de eigen jeugdopleiding. In het seizoen 2009/10 werd VV Gemert kampioen van de Hoofdklasse B en plaatste het zich voor de nieuwe Topklasse. Vervolgens werd het algeheel kampioenschap van de Zondagamateurs behaald. Door dit resultaat plaatste VV Gemert zich voor de landelijke finale waar ze uitkwamen tegen IJsselmeervogels uit Spakenburg, de kampioen bij de Zaterdagamateurs. Deze tweekamp werd verloren. Een seizoen later degradeerde de club terug naar de Hoofdklasse. Het jaar daarna promoveerde de club weer naar de Topklasse om vervolgens het jaar daarna weer te degraderen.

Reiger Boys - Berkel (VR)

De Vrouwen van Berkel hebben na twee overwinningen aan zelfvertrouwen gewonnen en een goede start in de hoofdklasse gemaakt. Is Reiger Boys het volgende slachtoffer?
VV Reiger Boys is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Heerhugowaard in de Noord-Hollandse gemeente Dijk en Waard. De club werd op 6 juli 1948 opgericht. Sinds de zomer van 2001 worden de thuiswedstrijden op sportcomplex De Wending gespeeld. Het eerste vrouwenteam van de zaalvoetbaltak speelde t/m seizoen 2019/2020 in de Eredivisie. Eind seizoen 2019/2020 is Reiger Boys gestopt met zaalvoetbal. Het eerste vrouwenvoetbalelftal speelt sinds het seizoen 1997/98 op landelijk niveau. Hiervan kwam het tien seizoenen op het hoogste (amateur)niveau uit. Van 1998/99-1999/00 en 2001/02-200203 was dit in de Hoofdklasse toen deze klasse ook het hoogste niveau in het vrouwenvoetbal was. Van 2008/09-2010/11 werd er in de Hoofdklasse gespeeld onder de inmiddels ingevoerde Eredivisie. In 2011/12 en van 2013/14-2014/15 werd er in de Topklasse gespeeld. Na het seizoen 2016/17 in de Eerste klasse te hebben doorgebracht wordt er vanaf 2017/18 weer in de Hoofdklasse gespeeld.