Ik reageer op de folder die ik op 24 september 2022 in de brievenbus heb ontvangen over samen eerlijk scheiden van het restafval. In de brief staat dat je per 1 januari een variabel wisselend deel extra bij moet gaan betalen. Nu is mijn afvalbak nooit tot de nok toe gevuld. Anderen maken daar altijd gretig gebruik van. Ik ga niet betalen voor mijn buren, dus wat ga je krijgen? Dat ik mijn bak óf 1 x per maand buiten ga zetten, óf (en ik neig hier meer naar) ik zelf niks meer ga scheiden en GFT en oud papier ook in de restafvalbak doe zodat mijn bak vol zit en de buren er niks meer bij kunnen doen. En ik het afval van mijn buren er niet uit hoef te halen en naast de kliko’s neer hoef te zetten.
Ik heb hierover gebeld, maar de dame aan de andere kant van de lijn zei dat ik dan maar een slot op mijn bak moest doen en dat slot moet verwijderen als de vuilniswagen langs komt. Ik werk ook, ben niet de hele dag thuis. Ook kon ze mij niet vertellen wat de kosten zouden worden. Daar was nog niets over bekend. We betalen al zoveel voor van alles. De volgende stap is dat we het zelf naar de stort moeten brengen en er ook voor moeten betalen.
Mijn conclusie: ik scheid dadelijk niks meer, mijn bak zit dan om de 14 dagen lekker vol. En ik hoef nog maar 2 x per maand de kliko aan de weg te zetten. Dit wordt één grote chaos.

Helena
Berkel en Rodenrijs