Lions badeendjesrace voor het goede doel Scouting Berkel

Berkel en Rodenrijs - Voor de elfde keer houden de Lions in samenwerking met Scouting Olave St.Clair de bekende badeendjesrace. Dit jaar vindt het spektakel plaats op zaterdag 8 oktober, op het groenstuk tussen de Berkelse Zoom en de Berkelse Plas. De opbrengst is bestemd voor de scouting die daarmee een aantal aanpassingen aan hun gebouw wil financieren.

Het belooft ook dit jaar een spetterend programma te worden, op dit moment zijn de voorbereidingen voor het programma in volle gang. Het programma begint om 13.00 uur met een groot aantal activiteiten waaraan kan worden meegedaan. Er is een springkussen en een hindernisparkoers. Kinderen kunnen knutselen, zich laten schminken, marshmellows roosteren en broodbakken hoort ook tot de mogelijkheden. Ook zullen weer de inmiddels bekende poffertjes worden gebakken waarvoor altijd een warme belangstelling bestaat.
Om 14.30 uur zal het startschot klinken voor de eendenrace. Hierbij zullen 5.000 kleine badeendjes worden 'losgelaten' in het water van de Berkelse Plas. Helaas zal dit jaar de zogenaamde bedrijfseendenrace geen doorgang kunnen vinden.
De hoofdprijs van de eendjesrace is een reischeque van € 500, beschikbaar gesteld door VakantieXperts Estee uit Bergschenhoek. Daarnaast zijn een kleurentelevisie, een e-reader en diverse waardebonnen te winnen. Rond 16.00 uur zal de dag worden afgesloten.
Voor een impressie van eerdere badeendjesraces kijk op de website www.lions.nl/berkelrodenrijs .