Josien Beekwilder opent praktijk

De verlichting van een FrictiJo massage

Bergschenhoek - Lange tijd aarzelde Josien Beekwilder of zij haar droom nu wel of niet zou gaan volgen. Tot zij de knop omdraaide, de twijfels verdwenen en datgene wat altijd al in haar hoofd zat werkelijkheid werd. Op 1 september opende zij aan Bergweg-Noord 41 in Bergschenhoek haar massagepraktijk FrictiJo. De welkomstactie: een zesstrippenkaart voor de prijs van vijf.

In juli van dit jaar maakte Josien bekend dat zij na een kwart eeuw het onderwijs verliet om een andere weg te volgen. Op 1 augustus kreeg zij de sleutel van de ruimte waarin haar moderne en oranje-wit getinte praktijk is gevestigd. Om op 1 september officieel met FrictiJo te starten. En had zij haar vraag ´wat met de rest van mijn leven te doen´, met een goed gevoel beantwoord.
Josien: "Mijn moeder overleed eind november vorig jaar. Dat zette mij aan het denken. ´Wat wil ik met de rest van mijn leven?´ Ja. Een eigen massagepraktijk. Dat zat al lang in mijn hoofd. Alleen durfde ik de stap niet te zetten, schoof die steeds voor me uit. Zo van: ´Joh. Dat komt wel een keertje´. Aan de andere kant, na vijfentwintig jaar les geven in het sport- en bewegingsonderwijs, was ik wel aan iets nieuws toe. Ik was erop uitgekeken. Terwijl het idee van een eigen praktijk steeds grotere vormen aannam. Feitelijk was het zo, dat als ik mijn droom nu niet snel zou nastreven, het nooit ging gebeuren. Al had ik daar nog wel een klein zetje voor nodig. Dat kreeg ik na het aanhoren van verhalen van praktijkhouders. Hen kwam ik tegen bij het opleidingsinstituut waar ik cursus geef. En al luisterend naar hun boeiende verhalen, wist ik het: ´ik ga het doen´."

Persoonlijk

Bij FrictiJo boekt een cliënt geen specifieke massage maar een bepaalde tijd. Daarin onderscheidt de praktijk van Josien zich van andere massage gerichte praktijken. Josien: "Welke massage, dat bepalen wij samen in een persoonlijk gesprek. Op die manier kan ik, met een passende massage, klachtgericht werken. Daar heeft de cliënt meteen baat bij. Want ik kan bewust ergens naartoe werken. Iemand komt met het idee voor een ontspanningsmassage. Terwijl tijdens het gesprek blijkt dat een bindweefselmassage beter is. Of een massage tegen stress. Ontstressen, dus. Dan overleg ik dat met de klant."
Naast ontspannings- en bindweefselmassage staat er ook cupping, hoofd- en sportmassage op het menu van FrictiJo; ontleend aan het Latijnse woord voor massage (Fricti) en de eerste twee letters van haar voornaam.

Contactgegevens: FrictiJo massagepraktijk, Bergweg-Noord 41, 2661 CM Bergschenhoek, www.frictijo.nl .