Zaterdag een volledig programma bij start voetbalcompetitie

Lansingerland - Komend weekeinde zullen voor het eerst alle clubs uit Lansingerland in actie komen in de voetbalcompetitie. TOGB heeft er al vijf ronden op zitten en tien punten met drie overwinningen behaald. TOGB heeft zondag op het eigen sportpark met 1-0 gewonnen van het Brabantse Dongen. Op het kletsnatte veld zochten beide teams bij 0-0 de kleedkamer op. In het tweede bedrijf was TOGB sterker, drukte de bezoekers terug en zagen Youri de Winter de enige treffer van de wedstrijd maken. BVCB kwam foutloos door het bekergebeuren met drie overwinningen. Soccer Boys behaalde twee overwinningen in drie duels. Voor de drie clubs uit Lansingerland wacht het volgende programma.

Rien Kuyvenhoven

BVCB - DCV

Door Combinatie Verkregen (DCV) uit Krimpen aan den IJssel ontstond in 1919 door een fusie tussen oorspronkelijk drie voetbalclubs (Steeds Hooger, Stormvogels en Quick). De van oorsprong op zondag spelende club heeft veel ‘ups en downs’ meegemaakt in haar 100-jarig bestaan. In 1924 betrok DCV het sportpark aan het Waalplantsoen, op de plek waar nu het eerste veld ligt. In de jaren negentig speelde DCV in de Hoofdklasse, het hoogste amateurniveau van de KNVB. In diezelfde periode brandde het clubgebouw af, een zwarte bladzijde in hun geschiedenis. In 2013 kreeg DCV twee kunstgrasvelden. DCV speelt momenteel op zaterdag in de 2e klasse. De club heeft 900 leden en verwelkomde dit jaar veel nieuwe jeugdleden. De club kreeg een koninklijke onderscheiding. Het 100-jarig jubileum werd op 1 november 2019 groots gevierd met een spetterend feest, een receptie en een jubileumwedstrijd. Voorzitter Siemen de Wilde ontving een koninklijke onderscheiding.

Berkel - VFC

VFC, voluit Vlaardingsche Football Club, werd opgericht 28 oktober 1913. In dat jaar werd begonnen met 17 leden die op het Land van Knoop in competitieverband ging voetballen. In 2020 telde VFC inmiddels ruim 1000 leden, was actief met 53 jeugdteams op zaterdag en negen seniorenteams op zondag. VFC-ers worden ook wel Kwekkers genoemd. In de beginjaren, toen VFC nog voetbalde aan de Groeneweg, was achter het doel een eendenkooi aanwezig. Daardoor liepen er altijd eenden op het veld. Tijdens de wedstrijden werden de spelers uitgescholden voor ‘kwekker’. Tegenwoordig is de Kwekker hét symbool van VFC en ook terug te vinden in het clublogo. Het clublied van VFC heet ook het Kwekkerlied. Maar liefst drie debutanten speelden in de bekerontmoeting mee bij VFC (za). De ploeg van hoofdtrainer Bas van Loenen won de tweede bekerwedstrijd op bezoek bij Slikkerveer. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 0-3 voor de Kwekkers. Net als de vorige seizoenen was er een hoofdrol voor Nino Netten. De goaltjesdief tekende voor de eerste twee treffers. Het andere doelpunt kwam op naam van debutant Daniël van der Wal. Hij kwam deze zomer over van HermesDVS.

Soccer Boys - CVC Reeuwijk

CVC Reeuwijk is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Reeuwijk-Brug in Zuid-Holland, opgericht in 1968. Het eerste elftal van de club speelt in de derde klasse zaterdag (2020/21). CVC Reeuwijk is een actieve en sociale vereniging van rond de 500 leden en bieden ontspanning en plezier voor jong en oud. Prestatie- en recreatievoetbal gaan bij CVC Reeuwijk hand in hand. Voor wedstrijden en trainingen heeft de vereniging de beschikking over drie velden (twee kunstgrasvelden) op het Sportpark Groene Zoom aan de Buitenomweg in Reeuwijk. De officiële clubkleuren zijn een rood en blauw gekleurd shirt, blauwe broek en rode kousen.

VVSB - TOGB

VVSB voluit Voetbal Vereniging Sint Bavo is een amateurvoetbalvereniging uit Noordwijkerhout, gemeente Noordwijk, De clubkleuren zijn paars-geel. VVSB werd op 26 oktober 1931 opgericht. De naam verwijst naar de voormalige psychiatrische inrichting Sint Bavo waar een aantal personeelsleden het initiatief namen om een voetbalvereniging op te richten. De eerste periode werd dan ook gespeeld op een veld gelegen op het terrein van de inrichting. Het eerste zaterdagelftal speelde in de Derde klasse . Doordat de zondagtak in feite is opgeheven vanaf 2017/18 is dit elftal nu het 'tweede' elftal van de club. Het eerste zondagelftal van deze vereniging werd in het seizoen 2009/10 vijfde in de Hoofdklasse (A). Via een 2-0-overwinning thuis en een 1-0 nederlaag uit in de play-offs tegen SV Venray wist VVSB zich te plaatsen voor de Topklasse die met ingang van seizoen 2010/11 van start ging en toen het hoogste amateurniveau in het Nederlands amateurvoetbal werd. TOGB zal deze ontmoeting spelen op zaterdag om 18.00 uur in Noordwijkerhout.