We hebben een warme en droge zomer achter de rug. Ik vind dat persoonlijk heerlijk, echt zoals een zomer hoort te zijn, maar ik realiseer me dat dat niet voor iedereen geldt. Voor oude en zieken mensen die niet kunnen gaan en staan waar ze willen is het een ramp als het zo heet is. En de natuur heeft het ook niet makkelijk met de steeds groter wordende droogte.
Zo hebben veel dingen twee kanten. Opperdepop was weer een geweldig succes, zoals u in deze krant kunt zien en veel mensen hebben er weer van genoten. Maar niet iedereen. Er zijn mensen die er niet van houden, dan is het een vrijwillige keuze om niet te gaan, maar er zijn ook mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen gaan, of om financiële redenen thuisblijven.
Veel mensen weten niet hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen door de hoge inflatie en de hoge energieprijzen. Gisteravond vertelde een vrouw in de talkshow van Humberto dat ze het gas had laten afsluiten vanwege de hoge kosten en ik hoorde ook van activiteiten in Lansingerland die noodgedwongen gestopt worden vanwege de hoge energiekosten. Dat zijn berichten waar je van schrikt. Ik hoop van harte dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt om de mensen met de laagste inkomens te compenseren. En laten we ook naar elkaar omkijken!

Marianne Karsemeijer