Wegwerkzaamheden en afsluitingen

In de gemeente Lansingerland vinden diverse wegwerkzaamheden plaats of zijn er wegen afgesloten. Kijk voor de meest actuele situatie op de website van de gemeente Lansingerland.

Berkel en Rodenrijs

- Fietspad Zwarteweg (Zwarte Paadje): afsluiting tot eind 2022.

- Zuidersingel: door de weeks tot en met 16 september 2022 weg dicht in beide richtingen. Lengte werkvak 80 meter. Brom-/fietsers en voetgangers kunnen erlangs. Het werkvak wordt telkens verplaatst en het autoverkeer wordt omgeleid. Opdrachtgever verzorgt doorgang voor brom-/fietsers en voetgangers d.m.v. geleidebakens.

Bergschenhoek

- Hoeksekade - tot en met 17 februari 2023: de oude fysieke afsluiting is komen te vervallen. Vanaf 29 juli is de nieuwe fysieke afsluiting van kracht geworden ter hoogte van de poller Hoeksekade. De afsluiting geldt 24/7. Alleen voetgangers en brom-/fietsers kunnen er langs. De poller is gedurende deze periode altijd naar beneden.

- Dorpsstraat/Smitshoek: afsluiting tot 9 september 2022 16.00 uur. De Smitshoek is voor gemotoriseerd verkeer alleen te bereiken via de zijde vanaf de Berkelseweg. Over het kerkplein worden tijdelijk voorzieningen voor getroffen. Dit geldt ook voor hulpdiensten. Omleiding in beide richtingen ingesteld, ook voor (snor)fietsers.

Landscheiding

Bij de Landscheiding wordt gewerkt aan het viaduct over het spoor van de RandstadRail. Van maandag 22 augustus tot en met dinsdag 8 november worden er werkzaamheden uitgevoerd waardoor de Landscheiding een aantal keer afgesloten moet worden voor autoverkeer. De afsluiting geldt in beide richtingen op het deel tussen Spoorhaven (metrostation Rodenrijs) en de rotonde N471 (G.K. van Hogendorpweg). In de tussenliggende periodes is er op de Landscheiding minder ruimte beschikbaar waarbij het verkeer met verkeerslichten om en om langs de werkzaamheden passeert. Fietsers houden altijd doorgang.
Planning: t/m 20 september: om-en-om regeling met verkeerslichten, 20 september t/m 10 oktober: afsluiting (mogelijk dat de werkzaamheden op 5 oktober klaar zijn, in dat geval geldt vanaf 5 oktober weer de om-en-om regeling), 10 oktober t/m 1 november: om-en-om regeling met verkeerslichten, 1 november t/m 8 november: afsluiting.