Afgelopen zondag konden de sportliefhebbers in Nederland hun hart ophalen: De Tour de France Femmes werd gewonnen door de Nederlandse Annemiek van Vleuten. Dit jaar was er weer een meerdaagse etappekoers voor vrouwen. Tussen 1984 en 2009 waren er diverse wedstrijden die gezien werden als de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. Van 2014 tot en met 2021 werd tijdens de Ronde van Frankrijk voor mannen een eendaagse wedstrijd voor vrouwen (La Course) georganiseerd. De meerdaagse editie van dit jaar startte tijdens de laatste dag voor de mannen op 24 juli in Parijs en de slotrit was op La Super Planche des Belles Filles. Annemiek van Vleuten reed al in de gele trui en wist ook deze laatste etappe te winnen, super!
Op dezelfde dag werd de Grand Prix Formule 1 van Hongarije verreden. Een super spannende race, waarbij Max Verstappen startte op de tiende plaats en toch wist te winnen. Ik kan niet zeggen dat ik een groot sportliefhebber ben, maar hier word ik toch wel erg blij van!
Als klap op de vuurpijl werd het Europese kampioenschap voetbal voor vrouwen gewonnen door Engeland, dat gecoacht wordt door, jawel, de Nederlandse Sarina Wiegman die in 2017 de Nederlandse Leeuwinnen aan de overwinning hielp. En dat allemaal op een regenachtige zondag in juli. Een mooi staaltje Oranje Boven!

Marianne Karsemeijer