Familie Peter van den Baard pakt de beker bij JdB-TOGB

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 17 juli was het weer een drukte van belang bij JdB-TOGB, tijdens het familietoernooi, een toernooi waarbij je het als familie opneemt tegen andere families.

In totaal waren er 60 deelnemers (30 koppels), verdeeld over zeven families. Met de vijftien banen kwam dit aantal deelnemers heel mooi uit: alle vijftien wedstrijden konden tegelijk gespeeld worden.
Bij dit toernooi gaat het om de gezelligheid en om anderen kennis te laten maken met Jeu de Boules. Maar een toernooi alleen daarom... er wordt altijd fanatiek gestreden!
Het laatste familietoernooi was aflopen oktober. De winnaar van dit toernooi, familie Els van den Bosch, was nu ook weer met vier koppels aanwezig om hun beker te verdedigen. Deze dag was de familie Trix de Goeij met twaalf deelnemers het best vertegenwoordigd.
Na een korte uitleg van het Jeu de Boules-spel door toernooileider Dennis Enthoven werd om 13.15 uur begonnen. De koppels van een familie speelden daarbij steeds tegen koppels uit een van de andere families. Er werden drie rondes gespeeld met aansluitend een finale tussen het hoogst geklasseerde koppel van twee families.
Over het weer hadden de deelnemers geen klagen. Voor sommigen waren de parasols en de banen onder de bomen een uitkomst.
Er was volop bedrijvigheid bij Den Opper. De wedstrijdleiding liet alles gladjes verlopen, er werd gezorgd voor een hapje tussendoor en aan de bar was voldoende vocht aanwezig.
Het was leuk om te zien hoe oud en soms jong in het spel opgingen. Zo was er een wedstrijd tussen een koppel met de jongste deelnemer Finn Harder (familie Peter van den Baard) en het koppel met de oudste deelnemer Trix de Goeij (familie Trix de Goeij), die zeer spannend verliep. Met 12-13 moest de jongste zich voor dit keer gewonnen geven.

Finale

Om 16.00 uur waren de drie rondes gespeeld en kon de stand opgemaakt worden. De finale werd:
Cora van den Baard/Adrie van den Eijnden (familie Peter van den Baard) tegen Els van den Bosch/Cees van Rosmalen (familie Els van den Bosch). Toernooileider Dennis Enthoven was scheidsrechter bij deze partij.
De partij was aardig in evenwicht tot het moment dat het koppel Els/Cees met een 4- en een 3-punter duidelijk de leiding nam. De overwinning lag in het verschiet, maar de gezusters Cora/Adrie gaven zich niet gewonnen en knokten terug. Zo goed zelfs dat zij uiteindelijk met 13-10 de partij naar zich toe trokken. Winnaars dus het koppel Cora/Adrie van familie Peter van den Baard.
In het familieklassement, waarin de uitslag van alle koppels meetelde, werd de familie Peter van den Baard 1e (4,5 punt en saldo +15), nipt voor familie Els van den Bosch (4,5 punt en saldo +11). Familie Harry Docter werd 3e, familie Jan Vijverberg 4e, familie Trix de Goeij 5e, familie Anita van den Driessche 6e en familie Bes 7e. De wisselbeker was dus voor de familie Peter van den Baard. Met dank aan alle vrijwilligers. In het najaar (16 oktober) is het weer!