Schaken op groot schaakbord bij 3-Torens

Lansingerland - In augustus organiseert schaakvereniging 3-Torens in samenwerking met Welzijn Lansingerland nog drie zomerschaakavonden voor iedereen die zin heeft om een keer aan te schuiven voor een partijtje schaak. Deze avonden vinden plaats op de dinsdagavonden 9, 16 en 23 augustus, vanaf 19.30 uur bij ontmoetingscentrum De Leeuwerik aan de Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk.

De Leeuwerik heeft de beschikking over een groot schaakbord. Dat gaat 3-Torens gebruiken om geïnteresseerde beginnende spelers een instructiepartij te laten spelen. Daarbij krijgt u volop tips over de opening, tactiek en strategie. Ideaal voor de huis-, tuin- en keukenschaker die zich verder in het boeiende schaakspel wil verdiepen. Meer fanatieke deelnemers aan de zomerschaakavonden spelen per avond drie partijen met 20 minuten denktijd per persoon per partij.
Wilt u zich meten met spelers van 3-Torens? Iedereen die zeven partijen of meer speelt wordt opgenomen in het klassement. Dat gebeurt volgens een systeem waarbij je voornamelijk tegen spelers van gelijke sterkte gepaard wordt en waarbij het niet uitmaakt als je enkele avonden mist. Het is immers vakantie – en het bestuur van 3-Torens hoopt ook op een vakantiesfeer tijdens deze zomerschaakavonden.

Wilt u langskomen? Schuif dan aan en stuur vooraf even een e-mail naar: post@3-torens.nl. Dan zorgt de schaakvereniging van Lansingerland voor voldoende borden en schaakklokken.