Expeditie Lansingerland:

BVCB verwelkomt nieuwe jeugdleden

Bergschenhoek - Expeditie Lansingerland krijgt op alle fronten aanmeldingen voor de diverse activiteiten deze zomervakantie. Soms komen er veel deelnemers, maar er zijn dagen bij dat de organisatie het met minder moet doen. Het enthousiasme is er niet minder om

Maandag 25 juli bezochten we een voetbalclinic op het kunstgrasveld bij voetbalvereniging BVCB. Eerder, op 13 juli, was er ook al een clinic gehouden en toen kwamen er twintig deelnemertjes op af. Deze maandag moest trainer Peter Verlaan het met slechts twee aankomende talenten doen. Van de clinic op 13 juli heeft BVCB er een paar jonge talenten aan overgehouden; zij worden waarschijnlijk lid van de club. “Ja, de vereniging is inmiddels gegroeid naar ruim honderd dames voetballers”, vertelt Peter, die zelf leider is bij de meisjes onder de zeventien jaar.
Maandag 25 juli stond er behoorlijk wat wind, dus het viel niet mee om de bal op de stip te houden voor het oefenen van penalty’s. De twee jongens lieten zich daardoor niet ontmoedigen. Peter ging even onder de lat staan en zo werd het toch nog een leuke clinic, al was het met slechts twee deelnemers. De voetballers werd uiteraard ook geleerd hoe de bal te beheersen en hoe je een tegenspeler kan passeren met behoud van de bal. BVCB zal ingaande 1 september dit jaar meisjeselftallen hebben in alle leeftijden. Het wordt dus druk op de velden.