Het was druk afgelopen maandagochtend bij ons in de wijk. Terwijl je het idee hebt dat bijna iedereen op vakantie is, bruiste het om acht uur ’s ochtends in onze straat van de werkzaamheden.
Er arriveerden een paar stratenmakers die het trottoir tegenover ons huis dicht gingen straten. Een zonweringsbedrijf kwam met twee bussen om bij een buurtgenoot aan de slag te gaan. Medewerkers van Kroeze gingen verder met de renovatie van de wijk voordat eind van de week de bouwvak begint. Verderop werd het fietspad geasfalteerd. En bij ons thuis kwam een rioleringsbedrijf om een kapotte rioolbuis te vervangen. Drukte van belang dus op de maandagochtend in deze vakantieperiode.
Overigens zag ik de eerste vakantiegangers ook alweer thuiskomen terwijl anderen de wijk voor een paar weken verlieten.
Voor wie bij huis blijft, is er genoeg te doen in Lansingerland. Zo is Expeditie Lansingerland voor jeugd tot 18 jaar inmiddels in volle gang en is ook het programma van Kom Erbij Lansingerland interessant. En wat een luxe dat we in onze gemeente een openlucht zwembad en een heerlijke speeltuin met waterpartij hebben. Als dan ook het zonnetje wil meewerken, dan hebben we niets te klagen.

Annette Docter