Chung Shin levert nieuwe Master en zwarte bander

Bergschenhoek - Zaterdag 2 juli was er tijdens het jaarlijks terugkerende zomerevenement een bijzondere uitreiking. Cheyenne Lamens werd hier als jongste van Nederland beëdigd tot Master 4e Dan in Tang Soo Do. Dit is een vorm van gevechtskunst waarin veel aspecten van zelfverdedigingstechnieken naar boven komen.

Master worden is heel bijzonder en daar gaan vele jaren training aan vooraf. Cheyenne is als 4-jarige begonnen met Tang Soo Do, omdat haar ouders die sport al beoefenden. Als 11-jarig meisje werd zij de jongste zwarte banddrager en dit heeft zich dus doorgezet met als resultaat dat ze nu de jongste Master is geworden.
Voorafgaand aan haar uitreiking heeft zij in de maanden daarvoor eerst een zware pre-test van zes uur moeten doorstaan waarin ze als eerste op conditioneel vlak werd getest. Daarna volgde het gedeelte waarin al het geleerde van voorgaande jaren werd gevraagd.
Na het doorstaan van deze pre-test volgde twee weken later het officiële examen van vier uur waarin alles nogmaals in een hoog tempo werd doorlopen. Dit heeft ze goed doorstaan waardoor ze 4e Dan werd.
Om Master te worden kreeg ze twee opdrachten van de examencommissie mee om in een half jaar tijd twee hyungs (loopvormen) te ontwikkelen voor een bepaalde kleur band. Voor haar was de opdracht om een loopvorm met een mes en een loopvorm met dubbele korte stok te maken. Deze twee vormen moesten zowel in woord als in afbeelding ingeleverd worden. Na een half jaar werd dit voor de examencommissie voorgedragen. Dit werd goedgekeurd en was zij Master waardig. Chung Shin heeft op het moment zes Masters en talrijke zwarte banddragers.
Gijsjan Baars kreeg deze dag zijn zwarte band 1e Dan uitgereikt. Ook hij heeft daarvoor een zware pre-test van zes uur en een officieel examen van vier uur moeten afleggen.
Chung Shin traint op de donderdagavond van 18.00 tot 19.00 uur voor de jeugd en van 19.00 tot 21.30 uur voor de volwassenen. Informatie: tel. 06 - 46085254.