Café Over-Leven

Lansingerland - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? Wanneer dinsdag 2 augustus van 14.00–16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, ingang tuin Hospice, zijde ds. Van Couwenhovelaan te Bergschenhoek. Het wordt op prijs gesteld als u van tevoren belt wanneer u op deze middag denkt te komen. Voor vragen over het café Over-Leven: 010 – 5215830 of 06-41294935.

Excursies Koornmolengat

Regio - Natuur- en Vogelwacht Rotte organiseert tot en met 26 augustus elke vrijdagavond een excursie door het prachtige en normaal niet toegankelijke Koornmolengat. Over planken loop je langs de sloten en vennen van dit broekbos van wilgen, elzen en essen, afgewisseld door berken, lijsterbessen en hop. Op de plas zwemmen vele soorten watervogels en in de bomen broeden tientallen aalscholvers. De start is om 19.00 uur bij de parkeerplaats bij restaurant de Roerdomp in Zevenhuizen. De duur van de wandeling is ongeveer twee uur. U dient van te voren aan te melden via email corvandelustgraaf@gmail.com of telefonisch 06-29242769 .

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met ten minste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Klussendienst

Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan bijvoorbeeld helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator of het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- eigen bijdrage. Inwoners die gebruik willen maken van deze service of iemand uit hun woonplaats kennen die hier gebruik van wil maken, kan bellen met Welzijn Lansingerland tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of mailen naar klussendienst@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en hun vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.

Zomerbridge B.O.B.

Lansingerland - Bridgevereniging B.O.B. (Bridgen Overdag Berkel) organiseert weer zomerbridge. De volgende woensdagmiddagen zijn 27 juli en 3 augustus. Locatie: De Stander, Wilhelminastraat 1 in Bergschenhoek. Deelnemers kunnen enkele of alle middagen komen bridgen. Aanmelden is noodzakelijk via de mail: afmeldenbob@gmail.com . Na aanmelding ontvangt men digitaal een flyer waarin alle informatie staat aangegeven. Aanvang 13.30 uur, einde 17.00 uur. Deelname kost € 4,00 per middag per persoon. Ook wie geen bridgepartner heeft, kan zich inschrijven, er wordt dan een partner gezocht. B.O.B. start in september weer met het bridgeseizoen op de woensdagmiddag in Rehoboth in Berkel en Rodenrijs. Informatie: tel. 06-80051052.