Vrijdagavondwandeling Koornmolengat

Lansingerland - Tot en met 26 augustus organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta elke vrijdagavond een excursie door het prachtige en normaal niet toegankelijke Koornmolengat. Dit moerasveen is nooit ontveend of ontwaterd en er is geen turf gestoken. Over planken loop je langs de sloten en vennen van dit broekbos van wilgen, elzen en essen, afgewisseld door berken, lijsterbessen en hop. Start om 19.00 uur bij de parkeerplaats bij restaurant de Roerdomp in Zevenhuizen. De duur van de wandeling is ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden: via email corvandelustgraaf@gmail.com of telefonisch 06-29242769.

Zomerbridge B.O.B.

Lansingerland - Bridgevereniging B.O.B. (Bridgen Overdag Berkel) organiseert weer zomerbridge. Op de woensdagmiddagen 20 en 27 juli en 3 augustus in De Stander, Wilhelminastraat 1 in Bergschenhoek. Deelnemers kunnen enkele of alle middagen komen bridgen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de mail: afmeldenbob@gmail.com. Na aanmelding ontvangt men digitaal een flyer waarin alle informatie staat aangegeven. Aanvang 13.30 uur, einde 17.00 uur. Deelname kost € 4,00 per middag per persoon. Ook wie geen bridge-partner heeft, kan zich inschrijven, er wordt dan een partner gezocht. B.O.B. start in september weer met het bridgeseizoen op de woensdagmiddag in Rehoboth in Berkel en Rodenrijs. Informatie: tel. 06-80051052.

Spreekuren ouderenadvies

Lansingerland - Zo lang als mogelijk prettig en veilig thuis blijven wonen? De ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland denkt met u mee bij vragen over wonen, zorg, welzijn en administratie. Er is geen indicatie nodig om begeleiding of advies te krijgen en de hulp is gratis. Er zijn vrij toegankelijke spreekuren waar u binnen kunt lopen om uw vragen te stellen of advies te krijgen. Kom gerust langs!
Bergschenhoek, Ontmoet! - Wilhelminastraat 1a - maandag 10.30 - 11.30 uur.
Bleiswijk, De Leeuwerik - Leeuwerikstraat 2 - woensdag 10.30 - 11.30 uur.
Berkel en Rodenrijs, Bibliotheek Oostland - Nieuwstraat 25, vrijdag 10.30 - 11.30 uur.
Heeft u vragen of wilt meer informatie? Neem dan contact op met Welzijn Lansingerland: 010 - 522 5545 of info@welzijnlansingerland.nl.

Warme Maaltijdservice Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen, warme maaltijden aan huis. Als extra service biedt Welzijn hulp bij het invullen van de bestellijst en zo nodig bij het opdienen van de maaltijd. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur) of via maaltijdservice.3B@welzijnlansingerland.nl. Welzijn kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Tandem Maatjes zoekt vrijwilligers en stagiairs
Lansingerland - Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Tandem Maatjes van Humanitas Lansingerland is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is je interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Alice Mullemeister, a.mullemeister@humanitas.nl tel. 06 - 307 370 88 of kijk op www.humanitas.nl/lansingerland.

Bridge bij Bridge Club Lansingerland
Lansingerland - Bridge Club Lansingerland (BCL) heeft twee speelmomenten en wel op dinsdag, aanvang 20.00 uur, en donderdag, aanvang 09.15 uur, in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, Berkel en Rodenrijs. Op dinsdag wordt in drie lijnen en op donderdag in twee lijnen in een rankingcompetitie gespeeld. Belangstellenden kunnen een paar keer vrijblijvend meespelen. Voor wie geen partner heeft, kan in overleg bekeken worden of er iemand beschikbaar is. Inlichtingen: voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06 - 18933266 en voor de donderdagochtend: wsdonderdag@bridgebcl.nl / 06 - 51089512. Bel of mail gerust als u wilt kennismaken met de club.