Oer TOGB-er Hans van Teylingen krijgt de eer

Bouw tribune gestart met slaan eerste paal

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 12 juli 2022 is gestart met de bouw van TOGB’s nieuwe tribune door het slaan van de eerste paal. Deze eerste paal werd in aanwezigheid van een aantal belangstellenden en bestuursleden van de sportvereniging geslagen door Hans van Teylingen, al jarenlang een fervent supporter van TOGB. Een oer TOGB-er voor wie vrijwilligerswerk niet vreemd is. Tevens een steun in de rug van de Berkelaar na een minderen periode met zijn gezondheid.

Rien Kuyvenhoven

Deze week, als alle palen zijn geheid, wordt de fundatie aangebracht waarna wordt gewacht op de levering van de staalconstructie en betonelementen voordat verder kan worden gegaan met de bouw van de tribune door aannemersbedrijf Hoogerbrugge. De verwachting blijft dat de voetbalvereniging, die dit seizoen voor het eerst uitkomt in de zondag derde divisie, de tribune voor het einde van dit jaar in gebruik kan nemen.

Twee jaar

Hans van Teylingen vindt het een grote eer, dat hij werd uitverkoren om dit heugelijke feit bij de vereniging te mogen voltrekken. Van Teylingen (72) is al zestig jaar lid van TOGB. "Ik begon zestig jaar geleden met voetballen toen je twaalf jaar moest zijn. Maar van Ome Giel (Frans Gouweleeuw, red.) mocht ik al eerder komen", vertelt de inwoner van Berkel die twee jaar selectiespeler was bij de Berkelse ploeg. "Een dubbele beenbreuk gooide roet in het eten. Wel heb ik hierna nog twintig jaar in een vriendenelftal gespeeld waarmee we uiteindelijk zestien keer kampioen werden." Hans van Teylingen voelt zich beter dan de afgelopen maanden toen hij enige tijd met zijn gezondheid liep te tobben. Gelukkig was hij de afgelopen tijd weer met grote regelmaat langs de lijn te vinden bij zowel uit- als thuiswedstrijden en kon hij het nodige vrijwilligerswerk weer oppakken. Zo organiseert hij met Piet Bes en John van den Baard klaverjaswedstrijden en verricht hij schoonmaakwerkzaamheden in het clubgebouw. Ook heeft hij de club bijgestaan toen de vaste kantinebeheerder niet meer beschikbaar was en hij met zijn maten Arie Bes en Gijs Greeve tijdelijk het beheer overnam.
Van Teylingen is benieuwd hoe het nieuwe seizoen voor TOGB zal verlopen. "Ik heb er vertrouwen in, want TOGB heeft op dit ogenblik een goed elftal. De club heeft aantrekkingskracht en daar hoort een nieuwe tribune bij."
Samen met Jan Blokland en Ronald Hijdra hoopt hij ook weer veel uitwedstrijden bij te wonen.