In de zomervakantie worden in de gemeente Lansingerland heel veel leuke activiteiten voor jeugd en jongeren georganiseerd. Zo is er Expeditie Lansingerland, dat vandaag (woensdag 13 juli) gelanceerd is. Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar kunnen zich inschrijven voor workshops, kennismakingslessen of andere activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Er worden meer dan 100 activiteiten aangeboden.
Later in de zomervakantie zijn er de jeugdfestivals Berkel en Rodenrijs, Jodocus Bergschenhoek en het Huttendorp in Bleiswijk waar enthousiaste vrijwilligers honderden kinderen van de basisschoolleeftijd een geweldige week vol activiteiten bezorgen. Wat bijzonder eigenlijk. Dat zoveel inwoners van Lansingerland hun vrije tijd besteden aan het plezieren van andermans kinderen. Daar mogen we best trots op zijn. We verheugen ons nu al op de verbetenheid op de gezichtjes van de kinderen die met een hamer in de hand een hut in elkaar zetten. Of op de lach van de kinderen die verkleed - volgens het thema van het jeugdfestival - in een lange sliert door de straten van Berkel en Rodenrijs wandelen. En wat te denken van de jeugd die het bij Jodocus altijd voor elkaar krijgt met een leuk knutselwerk naar huis te gaan.
Het zijn feestweken, zowel voor de jeugd als voor de leiding. Misschien wil je je ook nog als vrijwilliger aanmelden. Op de verschillende websites staat vast en zeker waar je je kunt melden.
Alvast veel plezier!

Annette Docter

​​​​​​​