Debuutalbum Mark Boninsegna

Berkel en Rodenrijs - Op 7 juli brengt dichter en muzikant Mark Boninsegna zijn debuutalbum 'De Hemel voor ongelovigen' uit op alle bekende muziekstreamingdiensten.

In een wereld waar alles draait om uiterlijk vertoon, gebeurtenissen die sneller op je beeldscherm te verschijnen dan je met je ogen kan knipperen en elkaar vervelende opmerkingen sturen via sociale media de norm is, is Boninsegna met De Hemel voor ongelovigen op zoek gegaan naar de rust die hij als ADD’er hard nodig heeft. De zoektocht naar wat als je alle vervelende dingen in je leven weghaalt, wordt tot het ultieme in dertien door Boninsegna zelf geschreven en/of gecomponeerde nummers onderzocht. Het nummer Onder het uitspansel is een samenwerking met de Rotterdamse dichter Daniël Dee, die de tekst geschreven heeft.
Boninsegna neemt je mee op reis door de diepste en donkerste krochten van zijn ziel om via zijn jeugd, Sarajevo en de communistische Italiaanse havenstad Livorno (waar hij de Hemel van ongelovigen vindt) uiteindelijk terecht te komen op het strand van Tirrenia (een Toscaans dorpje wat uitgerekend door een idee van Mussolini is ontstaan) waar genoten wordt van bier, siliconen borsten en natuurlijk die poëzie.
De muziek is een mix, cocktail en mengelmoes van electro, hip hop, jazz, rock en pop met de dragende poëzie van Boninsegna als rode draad.
Het album is gemixt door Rotterdammers Marcel Bakker (ook bekend als Blonnie B, de eerste Nederlandstalige rapper) en Herman Bakker. Artwork voor het album is gemaakt door de Rotterdamse illustrator Amber Hernandez.
Het album is ook fysiek te krijgen op bloedrood vinyl in gatefold en op cd.