Lansingerlandse deelname aan NK inline Baan

Lansingerland - Het weekend van 25 en 26 juni hebben Pauline Tas en Jeremy Brinkers, beiden lid van Schaats & Inline Lansingerland, deelgenomen aan het NK Baan.

Voor deze wedstrijd werden beide rijders geselecteerd voor diverse afstanden in Achterveld en het Amsterdamse Vondelpark. Het rondje op de one lap en puntenkoers werd gereden in een woonwijk in Achterveld met krappe bochten en ruw asfalt. Pauline Tas eindigde met de one lap op een 10e plaats en de puntenkoers op een 17e plaats als dames kadet.
Jeremy Brinkers eindige met de puntenkoers op een 13e plaats als heren senior. Helaas had Jeremy nog erg last van naklachten van corona en besloot hij het NK na de puntenkoers voor gezien te houden.
In het Vondelpark stond Pauline Tas aan de start voor een 100 meter sprint en selecteerde ze zich na haar eerste rit voor de halve finale. Met 13.01 seconden en in rit twee met 12.77 seconden heeft zij een zesde plaats bemachtigd op deze afstand. Een super prestatie en met een hele ervaring rijker ging Pauline weer huiswaarts.
Op 9 juli is op sportpark Noordrand op de skeelerpiste Rotterdam een landelijke baanwedstrijd te zien (nabij vliegveld Rotterdam The Hague Airport bij RWC Ahoy). Deze start om 10.30 uur en is gratis te bezichtigen. Vanaf 10.30 uur wordt er gestart met een 500 meter sprint en vanaf 14.00 uur is de punten afvalkoers.
Zelf een keer ervaren hoe het is om te skeeleren op een echte baan of piste? Ook in de zomervakantie wordt er doorgetraind. Neem contact op met: kids@schaatseninlinelansingerland.nl voor info en gratis proeflessen.