Roseetje op een Kleedje trok veel bezoekers

Bergschenhoek - Zondag 26 juni konden de kleedjes weer worden gespreid en de fles rosé worden ontkurkt tijdens het door Muziekvereniging Concordia georganiseerde ‘Roseetje op een Kleedje' in de Leeuwenkuil. Het in feite jaarlijkse muziekfestijn ontpopte zich weer tot een massaal evenement waar menigeen op had zitten wachten na alle corona-stress. Het kon weer!

John Hofman

Zoals gezegd massaal, want alle plekken op het groene gras waren bezet en het werd eigenlijk steeds gezelliger. Complete gezinnen, vriendinnengroepjes, of zo maar een eenling die zat te genieten van haar glas rosé, ze waren er weer allemaal. Een drankgelag? Nee, beslist niet. Hier en daar zagen we wel wat glazen gevuld met rosé maar limonade, chips en andere lekkernijen voerden toch de boventoon. Je kan natuurlijk niet onder invloed gaan luisteren naar de prachtige muziek die Concordia liet horen.
Een mooi repertoire voor op de zondagmiddag zoals nummers uit bekende musicals als Frozen en The Lion King, maar ook het recent opgenomen nummer door Mart Hoogkamer: 'Ik ga zwemmen' en dat gaat er natuurlijk in als koek bij het publiek. Meezingen was dan ook niet verboden. Het prachtige, niet te warme weer, zorgde ervoor dat iedereen tot aan het einde van het concert bleef zitten om af en toe even op te staan om boven aan de weg een haring te nuttigen van Hoeckse Vis & Zeebanket of een consumptie te halen bij de stand van Het Polderhuis. Ook de IJscoman deed goede zaken, beschermd door de schaduw van de bomen van de altijd schitterende Leeuwenkuil. Iedereen had het naar de zin en dat was een van de redenen van Concordia om dit evenement weer te organiseren. De kleedjes zijn weer opgeborgen voor volgend jaar en de lege roséflessen liggen inmiddels in de glasbak.