Samen Lansingerland: zomeractiviteiten Jeugd- en Jongerenwerk

Lansingerland - Met de zomervakantie in aantocht is het jongerenwerk druk met voorbereidingen voor deze zomer en daarna. Er komen mooie activiteiten aan voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. Evenals voorgaande jaren gaan ze met een groep jongeren naar Walibi, organiseren ze een panna knock-out toernooi. Houd de Instagrampagina in de gaten, Jongerenwerk Lansingerland.

Wist je dat...

Het jongerenwerk nauw betrokken is om jongeren uit Oekraïne een warm welkom te geven en te helpen bij het invullen van vrijetijdsbesteding. Samen met Wolfert Lansing, waar zij les krijgen, organiseert jongerenwerk een activiteit waarbij zij Lansingerland leren kennen en een uitstapje maken in de omgeving.
Het jongerenwerk zich ook volop inzet om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen. Jongerenwerk organiseert wekelijks activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 – 25 jaar in jongerencentrum The Point. Via de methodiek van Join us leren ze hen sociale vaardigheden die ze in kunnen zetten in de maatschappij. Ken jij jongeren met eenzaamheidsgevoelens kijk dan eens op www.joinus.nu .
Het jongerenwerk wekelijks een activiteit speciaal voor meiden organiseert in The Point. Onder de noemer meidenwerk organiseert het jongerenwerk iedere vrijdagmiddag van 17.30 – 19.30 uur een activiteit voor meiden in de leeftijd van 12 – 18 jaar. Tijdens deze activiteiten is er speciale aandacht voor hen en worden er vraaggericht activiteiten georganiseerd, zoals samen koken, uiterlijk of welbevinden.
Het jongerenwerk dit jaar aanwezig zal zijn op het festival van Opperdepop. Gro-up waar jongerenwerk Lansingerland onder valt staat met een tent op het festivalterrein met een hangout. Weet jij nog toffe activiteiten die zij daar zouden neer kunnen zetten, laat het weten via de Instagram pagina, jongerenwerk Lansingerland.
Het jongerenwerk druk meewerkt aan een tweedaags evenement in september op en rondom het skatepark. Uiteraard zullen er voor alle categorieën: skateboard, inline skate, step en bmx activiteiten aangeboden worden.
Het jongerenwerk samenwerkt met middelbare scholen en basisscholen. Het jongerenwerk verzorgt op scholen op maat gemaakte voorlichtingen over uiteenlopende thema’s. Of het gaat om social media, pesten of middelengebruik. Geen thema is te gek en mochten zij de expertise niet in huis hebben, betrekken zij er een samenwerkingspartner bij zoals Halt of Youz.
De inloop in the Point op vrijdagavond van 20.00 – 23.00 uur ook in de vakantie iedere week open is. Speciaal de jongeren die thuisblijven in de leeftijd van 13 – 18 jaar zijn van harte welkom om te komen chillen met hun vrienden. Het meidenwerk is vanaf 5 augustus weer open voor meiden van 12 – 18 jaar.
Hierdoor zijn de jongerenwerkers in de vakantie veel te vinden op straat, zie jij ze rijden op de rode scooters, spreek ze aan, want ze maken graag met zoveel mogelijk jongeren contact.

Samen Lansingerland

Zit je met vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Kijk op www.samenlansingerland.nl. “ik zoek hulp”. Daar vind je naast Jeugd- en Jongerenwerk veel vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Je kunt ook bellen naar 010 - 3101012 of mailen naar info@samenlansingerland.nl.