Een zee van muziek tijdens eindconcert Muziektuin Pius X

Bergschenhoek - Even was er twijfel of het concert buiten kon doorgaan, want de eerste spetters vielen al. Het werd echter droog en de zon scheen heerlijk. Vrijdag 24 juni verzorgde Muziektuin van RKBS Pius X aan de Noorderparklaan het eindconcert voor dit seizoen. Zoveel muzikanten bij elkaar hadden we eigenlijk nog niet eerder gezien, want er waren enkele gasten uitgenodigd om mee te doen.

John Hofman

Passen en meten was niet nodig want het speelplein op zich is groot genoeg, maar de groepen werden wel keurig naast elkaar gezet: een groep van muziekschool Jays Place uit Bergschenhoek deed mee met koor en orkest, dan een grote groep leerlingen van de Muziektuin Pius X met als dirigente Martine van Hattem, muziekleerkracht en initiatiefnemer van dit hele gebeuren en tenslotte een flinke afvaardiging van het Jeugdorkest van muziekvereniging Concordia.
Martine moet hebben gedacht: als we muziek gaan maken dan doen we het ook goed en massaal!
Het leuke is dat je bij zo’n evenement als dit allerlei instrumenten ziet, zoals viool, trompet, klarinet, drums en zelfs de hoorn. Elke groep kreeg uitgebreid de kans om te laten horen hoe ver ze al waren gekomen met de lessen. Ouders, familie en kennissen waren massaal naar het schoolplein gekomen en beloonden de muzikanten met een daverend applaus. Er bleken ook enkele goede solisten tussen te zitten. Uit al deze toekomstige muzikanten, want laten we hopen dat ze ermee doorgaan, komen hopelijk weer nieuwe leden voor Concordia of talenten die nog van zich zullen laten horen de komende jaren.
Een geweldig initiatief overigens van Pius X waar, zoals is gebleken, muziekonderwijs een belangrijke plaats inneemt. Bij de organisatie waren diverse instanties betrokken waarvoor namens Pius X veel dank.