Dagbesteding Doel Delfland exposeert in de Leeuwerik

Bleiswijk - Twee maal per week komen de deelnemers van Doel Delfland (onderdeel van GGZ-Delfland) naar de Leeuwerik voor de dagbesteding onder leiding van Marc Vercouteren. Niet alleen het creatief bezig zijn, maar ook het sociale contact met elkaar is belangrijk. Sommige cliƫnten zouden anders niet hun huis uitkomen.

Zij krijgen allerlei activiteiten aangeboden. Tekenen en schilderen is een geliefde bezigheid. En de resultaten daarvan zijn zeer de moeite waard. Op de expositie -te zien tot medio september- hangt werk van zes deelnemers.
Zie de fijne, in potlood uitgevoerde, natuurgetrouwe tekeningen van grote trucks. Verbazend zijn ook twee grote tekeningen met ingewikkelde figuren, waarvan de honderden vakjes stuk voor stuk zijn ingekleurd. Bij de in acryl uitgevoerde doekjes spat het plezier er af en de uiterste precisie van een paar grote constructivistische werken doen de toeschouwer verbaasd staan. Wat een vakmanschap!
Dat genoemde deelnemers dit kunnen doen is te danken aan de gemeente Lansingerland, die actief beleid voert ter bestrijding van eenzaamheid. Of het geƫxposeerde te koop is hangt af van de bereidheid van de makers. Neem in dat geval contact op met m.vercouteren@ggz-delfland.nl.
De Leeuwerik is vrij toegankelijk op alle werkdagen van 9.30-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur en op zaterdagmiddag.