Zorgeloos op vakantie met de hulp van het IDO

Wie op vakantie gaat, moet tegenwoordig veel dingen zelf digitaal regelen. Veel mensen vinden dat moeilijk. Medewerkers van de bibliotheek Oostland helpen je graag alle informatie op te zoeken en de benodigde papieren voor je reis voor te bereiden. De hulp is gratis voor iedereen en een afspraak maken is niet nodig.

Reizen is vaak stressvol en de checklijst voor reizigers is langer dan ooit. Het is belangrijk om je reis goed en op tijd voor te bereiden. Zorg dat alle documenten op tijd aangevraagd zijn en klaarliggen voor je vertrekt. Denk bijvoorbeeld aan: is jouw corona QR code nog geldig, welke maatregelen gelden in jouw vakantieland, moet je coronatest met reiscertificaat online aanvragen, moet je (online) een gezondheidsverklaring invullen, zijn jouw documenten nog steeds geldig, moet je een nieuwe OV-chipkaart aanvragen, wil je online een reisverzekering regelen, weet je wat je nodig hebt voor de terugreis.
Met dit soort vragen kan je bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Oostland langskomen. Medewerkers van de bibliotheek helpen je met het opzoeken van informatie, het maken van een afspraak of helpen je met inloggen en het invullen en printen van de documenten.
Kom (zonder afspraak) langs tijdens de spreekuren van (IDO) in de vestiging bij jou in de buurt: vestiging Berkel en Rodenrijs, dinsdag 10.00 - 12.00 en vrijdag 18.30 - 20.00 uur.
Meer informatie over het IDO vind je op: https://www.bibliotheekoostland.nl/volwassenen/informatiepunt-digitale-overheid.html