Excursies door het Koornmolengat

Lansingerland - Tot en met 26 augustus organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta elke vrijdagavond een excursie door het prachtige en normaal niet toegankelijke Koornmolengat. Dit moerasveen is nooit ontveend of ontwaterd en er is geen turf gestoken. Over planken loop je langs de sloten en vennen van dit broekbos van wilgen, elzen en essen, afgewisseld door berken, lijsterbessen en hop. Start om 19.00 uur bij de parkeerplaats bij restaurant de Roerdomp in Zevenhuizen. De duur van de wandeling is ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden: via email corvandelustgraaf@gmail.com of telefonisch 06-29242769.

Repair Café Lansingerland

Lansingerland - Zaterdag 2 juli is het Repaircafé open voor reparaties van 9.00 tot 13.00 uur in de Smitshoek 18c, Bergschenhoek. De vrijwilligers helpen u graag om uw product weer aan de praat te krijgen. U kunt samen met de reparateur het product onderzoeken en repareren onder het genot van een kopje koffie. Wat wordt er gerepareerd: elektronische apparaten, textiel, mechanische defecten, kleine meubels. Het Repair café komt niet op locatie en ze werken alleen tijdens de openingsuren. De service is in principe gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden. Informatie: www.repaircafe.org of Facebook: RepairCafe Lansingerland. Vragen kan men ook stellen via rclansingerland@gmail.com.

Zomeravondconcert HCM

Lansingerland - Het Hollands Christelijk Mannenkoor o.l.v. dirigent Arjan Breukhoven geeft op maandag 4 juli een zomeravondconcert in De Ark, Oranjestraat 2, te Berkel en Rodenrijs. Het thema is “muzikale talenten”. Hierbij krijgt een aantal personen uit Lansingerland een open podium. Zo is daar Wina Verheul met zang, fluitiste Rianne Hordijk en het zangduo John & Maria. Het orgel wordt bespeeld door Warner Fokkens. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Het concert is rond half tien afgelopen, waarna er nog gelegenheid is onder het genot van een aangeboden consumptie na te praten.

Café Over-Leven

Lansingerland - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? Wanneer? Dinsdag 5 juli, 14.00–16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, ingang tuin Hospice, zijde ds. Van Couwenhovelaan te Bergschenhoek. Het wordt op prijs gesteld als u van tevoren belt wanneer u op deze middag denkt te komen. Voor vragen over het café Over-Leven: 010 – 5215830 of 06-41294935.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met ten minste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Assertiviteitstraining

Lansingerland - Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Ben je bang om niet aardig gevonden te worden? Of durf je geen kritiek te geven of voel je je snel schuldig? Tijdens de assertiviteitstraining van Grow-Up en Kwadraad leer je beter voor jezelf opkomen. Je oefent met technieken die helpen om te gaan met meningsverschillen en conflicten. In de groep wissel je ervaringen uit. De training is voor meiden tussen 16 en 23 jaar die assertiever willen worden en woonachtig zijn in Lansingerland. Waar: The Point, Groeneweg 53 in Bergschenhoek. Wanneer: 8 keer vanaf 19 september op donderdag van 18.30 tot 20.30 uur. Kosten: geen. De training wordt gegeven door een jongerenwerkster en een maatschappelijk werker. Aanmelden: bij Chantal Laaf via chantal.laaf@gro-up.nl of app/bel 06-54223877 of bij Mirjam van Maastricht, m.vanmaastricht@kwadraad.nl, 06-15077608.