TOGB Jo13-4 speelt NK

Berkel en Rodenrijs - Zondag 19 juni was TOGB JO13-4 één van de 16 finalisten van het NK Voetbal Talenten Toernooi in Jubbega (Fr.). Het team was uitgenodigd op basis van hun derde plaats tijdens het District Kampioenschap en het winnen van de sportiviteitsbokaal.

Spelers en ouders vertrokken op zondagochtend vroeg richting Friesland met de TOGB spelersbus. Om 10.30 uur was de presentatie van de teams en klonk het Wilhelmus.
In de eerste poulewedstrijd tegen Alliance ‘22 uit Haarlem waren er volop kansen, maar de bal ging niet in de goal. De wedstrijd eindigde in 0-0. Na de moeizame start (0-0) kwamen de boys in de juiste ‘flow’ in de tweede wedstrijd tegen de Friezen uit Jubbega. Ze creëerden veel kansen en wonnen met 1-0. In de derde wedstrijd groeide het team in het toernooi. De tegenstander Susteren uit Limburg werd overlopen en met 5-0 verslagen.
Als poulewinnaar speelde TOGB in de halve finale in categorie 1 tegen SJC uit Noordwijk. Binnen 1 minuut stond het 1-0 voor TOGB. Met magnifiek combinatievoetbal werd de voorsprong vergroot naar 3-0. SJC scoorde nog tegen op het einde van de wedstrijd en het werd nog spannend toen de druk van SJC toe nam. SJC werd verslagen met 3-1. Zo werd de finale bereikt.

In de finale trof TOGB met Wilhelmus uit Den Haag een zeer sterke opponent. De spanning was zichtbaar in de eerste paar minuten van de wedstrijd. TOGB had moeite om de snelle spits van Wilhelmus af te stoppen. Na een snelle 2-0 achterstand herpakten de boys zich weer en werd het een leuke wedstrijd. De briljante spits van Wilhelmus maakte aantoonbaar het verschil en zorgde voor de 3-0. TOGB scoorde nog wel en had kansen op een aansluitingstreffer, maar uiteindelijk werd de finale met 3-1 verloren. Een knappe tweede plaats was het eindresultaat.
In eerste instantie was de teleurstelling van de verloren finale groot, maar tijdens de terugreis realiseerden de jongens dat ze een knappe prestatie hebben geleverd. Spelers en ouders maakten van de lange terugreis een feestje!
Als afsluiting werd met elkaar gegeten bij eetcafé Charlie’s. Het was een TOP-dag waarvan iedereen optimaal genoten heeft en TOGB JO13-4 goede ‘reclame’ heeft gemaakt.