Zwemvierdaagse steunt Jodocus Jeugdfestival

Bergschenhoek - Maandag 20 juni ging de Zwemvierdaagse van start in zwembad de Windas. Het was de achtste keer dat zwemvereniging De Watervogels dit evenement organiseerde. De opbrengst van het evenement, een bedrag van € 750, wordt geschonken aan het Jodocus Jeugdfestival. Er deden ruim 150 zwemmers mee.

John Hofman

Na de moeilijke coronaperiode bleken er gelukkig weer veel zwemliefhebbers te zijn om vier dagen hun baantjes te trekken. De buitentemperatuur was aangenaam, zo ook het water én het zonnetje scheen. In de loop van de week werd het zelfs nog wat warmer.
Voor de 250 leden die zwemvereniging De Watervogels heeft, is de Windas inmiddels hun tweede thuishaven geworden. De leden zwemmen zes dagen per week. De vereniging telt zo'n 70 wedstrijdzwemmers.Aan de Zwemvierdaagse mag iedereen die zwemdiploma A en B heeft meedoen. Deze week zagen we zwemmers tussen de 6 en de 80 jaar hun best doen om de felbegeerde medaille aan het einde van de week mee naar huis te kunnen nemen.
Vrijwilligers van de vereniging hielden toezicht en deelden stempels uit wat betreft het aantal gezwommen banen. Na afloop ontvingen de deelnemers een gezonde lekkernij zoals fruit, gekregen door Verdi Import BV in Barendrecht, of een beker bouillon om weer ‘op krachten’ te komen.
De keuze was: 10 banen trekken met totaal 250 meter, 20 banen voor 500 of 40 voor 1000 meter in het tijdbestek van totaal vijf dagen/avonden.
ZV De Watervogels kan nog nieuwe leden gebruiken. U kunt zich aanmelden via www.zvdewatervogels.nl. Het lidmaatschap bedraagt  € 70,- per kwartaal.