Podiumplaats voor de Pedaalridders

Berkel en Rodenrijs - Het Nederlands Kampioenschap wegwielrennen voor de jeugd tot en met 14 jaar werd dit jaar op 11 juni in Nijverdal gehouden. Pedaalridder Faeline werd derde in haar categorie.

Namens de Pedaalridders stonden de volgende renners aan de start: cat. 2 Finn van den Bulk, cat. 3 Djurre Aleman, Faeline van Os, Renske de Ridder, cat. 5 Tijme Aleman, cat. 6 Tom Wichhart, cat. 7 Robbin ten Brink.
Alle renners hebben een geweldige prestatie geleverd, maar één renner in het bijzonder. Faeline startte in cat. 3 bij de meisjes. Na het fluitsignaal kwam Faeline goed weg en meldde zich meteen van voren. Al snel ontstond er een kopgroep van 14 meiden. Door de hoge snelheid lukte het niemand om te demarreren dus de sprint moest de uitslag bepalen. Faeline sprintte uit alle macht en kwam als derde over de meet. Faeline mocht tijdens de ceremonie de bronzen medaille in ontvangst nemen.
Pechvogel van de dag was Finn. Bij de start kwam Finn ten val waardoor er gelukkig een herstart was. Finn reed de hele wedstrijd goed bij de kopgroep maar kwam bij de allerlaatste bocht weer ten val waardoor hij de wedstrijd niet meer uit kon rijden.