RW Rottemeren doet goede zaken op de skiatlon 2022

Lansingerland - Elk jaar organiseert S.L.T de skiatlon. Een wedstrijd op een afgesloten parcours voor rolskiers, deze maakt tevens deel uit van de Holland Cup Noords. En na twee jaar afwezigheid weer druk bezocht! De wedstrijd bestaat uit twee rolski technieken, de klassieke techniek en de skate ofwel vrije techniek. Dit laatste betekent dat deelnemers die alleen klassieken ook de klassieke techniek in het tweede gedeelte mogen gebruiken.

De wedstrijd wordt georganiseerd op het wieler- en skeelercentrum Nedereindseberg, nabij Nieuwegein: Dit is een ideaal rolski-parcours: het is middelzwaar, heeft een lengte van 2.200 meter met een heuvel (18 meter) en een gemakkelijke afdaling. Wel staat er altijd wind. Petra had een goede gangmaker gevonden in Alie en had tevens goed gewisseld van klassieke rolski naar skate en werd zodoende 1e in een mooie tijd van 42,56 min. Petra is nu ook 1e in haar categorie op de Wordloppett. Alie werd 4e na een nek aan nek race met de 3e plaats en Marie 9e. Bij de mannen werd Michel 8e en Ronald 12e. Al met al weer een goede prestatie van alle RW’ers! Op zondag 26 juni organiseert RW Rottemeren haar eigen wedstrijd: Rotterennet, deze wordt gehouden op de wielerbaan op de Vlaardingsedijk 11 in Maassluis. Er zijn verschillende afstanden, dus voor elk wat wils. Voor meer informatie kunt u altijd even kijken op Facebook.