Warme, maar gezellige Midzomeravondloop de Kieviten

Bleiswijk - Het zonnetje scheen en de lopers hadden er zin in woensdag. Meer dan 250 fanatiekelingen deden mee aan de jaarlijkse Midzomeravondloop van atletiek- en wandelvereniging de Kieviten. Zelfs de burgemeester was aanwezig om het startschot te geven.

Laura Dofferhoff

Vereniging De Kieviten is opgericht in 1973 te Bleiswijk en richt zich op het beoefenen van weg- en veldatletiek. Door het toegenomen aantal inwoners van Lansingerland is de populariteit van de loopsport flink toegenomen. Jaarlijks organiseert de vereniging twee hardloopwedstrijden, 15 juni vond de eerste plaats.

Vier afstanden

Er werden die avond vier afstanden gelopen: de 1500 meter voor de jeugd, de 10 Engelse mijl, de 4 Engelse mijl en de 3 kilometer. Waarvan de 4 Engelse mijl de populairste afstand is. "Dat is acht à negen kilometer en vinden mensen toch een prettige afstand om te lopen. Het is een leuke afstand voor jongere en voor oudere lopers", vertelt mede-organisator John Ammerlaan.
Al meer dan twintig jaar wordt dit sportevenement door de vereniging met veel plezier georganiseerd. "We zijn al ongeveer een jaar met de organisatie voor deze run bezig en er komt veel bij kijken", vertelt John. "Zo moesten er onder andere vergunningen worden geregeld, maar gelukkig is alles gelukt."
Dit jaar was er ook iets nieuws bij de Midzomeravondloop. "We hebben nu de luxe dat iedere loper een chip heeft met een tijdswaarneming waardoor we bij binnenkomst gelijk de gelopen tijd kunnen zien."

De uitslagen

Bij de jeugd won Bam Slagt de 1500 meter.in 00:05:02,37. De 3000 meter werd gewonnen door Abel Postema met een tijd van 00:12:58,82.
Bij de senioren werd de 4 Engelse mijl gewonnen door Joost van Esch (00:21:41,72) en de 10 Engelse mijl staat op naam van Harmen den Boer (00:58:06,38).