Op 9 juni werd de normering voor de centrale examens die in mei gemaakt zijn (het eerste tijdvak) bekendgemaakt. Met andere woorden: de examenkandidaten hoorden afgelopen donderdag of ze al dan niet geslaagd waren. Ik herinner me nog goed hoe zenuwslopend zo'n dag verloopt. Destijds ontving ik de uitslag van mijn middelbare schoolexamen via de post. Ik weet niet wat erger is, de post afwachten en dan met trillende vingers de enveloppe openmaken en bijna niet durven kijken, of wachten op het verlossende telefoontje van je mentor. Tegenwoordig kun je wel via de sociale kanalen in de gaten houden of je klasgenoten en vrienden hun uitslag al binnen hebben en hoe langer het duurt voor het telefoontje komt, hoe beter, want de gezakten worden eerst gebeld. Maar zenuwslopend is het!
Velen zijn weer geslaagd dit jaar, getuige de vlaggen met tassen die overal opduiken. Gefeliciteerd allemaal en ga lekker genieten van een welverdiende vakantie!
En voor degenen waarbij het (nog) niet is gelukt: heel veel succes in het tweede of derde tijdvak en hopelijk een positieve uitslag op 1 of 14 juli en daarna uiteraard ook voor jullie een fijne vakantie!

Marianne Karsemeijer