Boon Maasland 50 jaar lid van PvdA

Bergschenhoek - Ongetwijfeld zullen vele inwoners van Lansingerland hem kennen. Liefst 40 jaar lang hielp Boon Maasland hen als actief lid van de FNV met de jaarlijkse klus om het aangiftebiljet voor de belastingen in te vullen. Bovendien was hij als vrijwilliger bij Humanitas Thuisadministratie steun en toeverlaat voor menigeen bij het op orde krijgen van het huishoudboekje.

In 2013 kreeg hij voor zijn grote maatschappelijke inzet uit handen van de toen net aangetreden burgemeester Ewald van Vliet het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Sinds 1972 is hij ook lid van de PvdA, tot 2007 van de afdeling Bergschenhoek en sinds de gemeentelijke herindeling in 2007 van de afdeling Lansingerland. Ter gelegenheid van zijn 50-jarige lidmaatschap van de PvdA ontving hij op 3 juni uit handen van PvdA afdelingssecretaris Erik Visser en afdelingsvoorzitter Gerard Bovens de gouden erespeld van de PvdA.
Boon Maasland is Bergschenhoek en de PvdA altijd trouw gebleven. Hij werd geboren in de meidagen van 1940, vlak nadat Nederland capituleerde voor de Duitse inval. “Mijn geboortehuis was volledig verduisterd op een heel klein peertje na anders kon onze huisarts, de voor ouderen in Bergschenhoek zeer bekende dokter Hoedemaker, zijn werk niet doen. Ik ging als 14-jarige aan de slag als timmerman. Toen ik gebruik kon maken van een regeling om vervroegd uit te treden, stortte ik mij volledig op het vakbondswerk in de land- en tuinbouwsector. Ik heb mij altijd met hart en ziel ingezet voor een solidaire samenleving en een eerlijke beloning voor het werk van de mensen. Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid. Daar ligt de kracht van de PvdA. Inmiddels woon ik sinds mijn huwelijksdag samen met mijn echtgenote al 57 jaar met heel veel plezier in de Julianalaan."