Nieuwe rubriek in De Heraut

Geboren in Lansingerland en woon je er nu nog steeds? Deel je verhaal!

Lansingerland - Opgroeien in Lansingerland en er nu nog steeds wonen; hoe is dat? Wat is er allemaal veranderd in al die jaren? Voor een nieuwe rubriek zoekt Marloes Nuijten, oprichter van Mijn Deelboek, mensen vanaf 60 jaar die hun hele leven - met wellicht een kleine uitstap - in Lansingerland wonen en hun verhaal met haar en de lezers van De Heraut willen delen.

Marloes is een geboren en getogen Berkelse. Ze werd geboren in de Burgemeester Gründemannstraat en nog voor haar tweede verjaardag verhuisde Marloes met haar ouders, broers en zus naar de Burgemeester Hendrixstraat. En nu woont de 31-jarige er nog steeds, met haar eigen gezin. "In die jaren dat ik er woon is er veel veranderd. De weilanden hebben plaatsgemaakt voor volop nieuwbouw, voor de middelbare school kun je in het dorp blijven en hoef je niet meer naar ‘de grote stad’ en tijdens een rondje centrum kom ik niet meer standaard om de vijf minuten een bekende tegen omdat het aantal inwoners enorm is gestegen."

Kinderjaren

Hoe waren jouw kinderjaren in Lansingerland? Hoe is dat voor iemand die al minstens 60 jaar hier woont, vroeg Marloes zich af. Hoe was het toen om de kinderjaren door te brengen in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek of Bleiswijk? Met wie en waar speelde je buiten? Wat deed je in de weekenden? Zat je bij een sportvereniging? Waar ging je heen als je ging studeren of waar zocht je werk? Leerde je je liefde hier ook kennen? En zijn er vriendschappen die toen in het dorp ontstonden en misschien nu nog steeds bestaan?

Verhalen vastleggen

Marloes zelf is voormalig journalist. Ze begon bij De Heraut en tien jaar lang werkte ze voor onder andere het Algemeen Dagblad, Flair en Runner’s World. Tweeënhalf jaar geleden richtte Marloes www.mijndeelboek.nl op. "Dit is een vernieuwende, digitale manier om je verhalen tastbaar te maken met een boek. De wereld wordt steeds sneller, maar wanneer sta je nou echt bewust stil bij alles wat je meemaakt in je leven?"
Door een reis door je verleden besef je je hoeveel je wel niet hebt meegemaakt. Mooie gebeurtenissen zoals de geboorte van je kind(eren) of het behalen van een diploma, maar ook grote uitdagingen die je bent doorgekomen. Ook voor je eigen kinderen een waardevol document om meer over je te weten te komen.

Aanmelden

Wil jij een deel van je verhalen delen met Marloes voor de nieuwe rubriek in De Heraut? Mail Marloes op marloes@mijndeelboek.nl of redactie@de-heraut.nl.