Tijdelijke huisvesting voor internationale medewerkers

Bleiswijk - Huisvester KaFra Housing wil aan de Hoefweg 209 in Bleiswijk fatsoenlijke huisvesting gaan bouwen voor 284 internationale medewerkers die in Lansingerland in de tuinbouw of logistiek werken. Het gaat om een appartementencomplex dat binnen een paar maanden gebouwd kan gaan worden en 10 jaar zal blijven staan.

KaFra Housing biedt de internationale medewerkers volledig ingerichte appartementen en studio’s, een beheerdersstudio, receptie, voldoende parkeerplaatsen en mogelijkheden tot ontspanning. KaFra Housing heeft met 14 projecten de ervaring opgedaan dat tijdelijke internationale medewerkers het meest gebaat zijn bij kwalitatieve huisvesting waarbij de begeleiding optimaal geregeld is. Speciaal getrainde Welfare Officers bieden daarom 24/7 service en beheer en zorgen zo voor het welzijn van de bewoners en omwonenden.

Roemer-proof kwaliteit

Het complex aan de Hoefweg voldoet aan het gemeentelijk beleid en het huisvestingskeurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF), stelt initiatiefnemer Frank van Gool van KaFra Housing. "Belangrijke aanbevelingen van de Commissie Roemer aan het kabinet over goede leefomstandigheden voor internationale medewerkers worden ook door ons omarmd. De mensen werken bij diverse omliggende bedrijven, krijgen eigen slaapkamers en een ruim leefoppervlak per persoon. Met zonnepanelen, een volledig elektrisch gebouw en korte fietsafstanden tot werk is ook aan duurzaamheid gedacht. De locatie ligt niet ver van maatschappelijke voorzieningen in de omgeving, zoals lokale winkeliers, horeca en supermarkten. Hardwerkende internationale medewerkers in Nederland verdienen een fatsoenlijke plek om te leven. Zonder hen ligt er geen verse groente in de schappen van de supermarkt, en kunnen online bestellingen niet meer worden ingepakt en bezorgd. De gemeente Lansingerland wil alle circa 8.000 internationale medewerkers die al in de gemeente werken een plek bieden. Daar zijn nog ruim 25 projecten zoals KFT Hoefweg voor nodig. KaFra Housing biedt de gemeente Lansingerland graag de eerste resultaten.”
KaFra Housing heeft behalve omwonenden ook college- en gemeenteraadsleden uitgenodigd voor eerder gehouden online informatiebijeenkomsten. Met input van deze overleggen zal KaFra op korte termijn een aanvraag voor een tijdelijke omgevingsvergunning voor 10 jaar indienen bij de gemeente Lansingerland.