Release tweede single van onJURadio

Lansingerland – Juriën de Graaf (artiestennaam: onJURadio) is opgegroeid in Lansingerland en al van jongs af aan groot fan van muziek. Vorig jaar bracht hij zijn debuutsingle uit. Vrijdag 6 mei was de release van zijn tweede single Alone.

Merel Groenescheij

Sinds zijn dertiende is Juriën al druk bezig met het maken van muziek. Hij is door zijn docent de heer Stuijfzand geïnspireerd geraakt en begon met piano spelen. Door de jaren heen heeft hij veel instrumenten verzameld en speelde hij in bands. "Ik speelde in een classic rockband, Rising Deafness, dus de piano paste er niet helemaal bij en we hadden geen bassist. Ik heb een basgitaar gekocht, waarna ik begon met het verzamelen van muziekinstrumenten. Ondertussen heb ik dertien instrumenten thuis", vertelt Juriën. Het feit dat hij naar de Popacademie in Utrecht is gegaan is geen verrassing.

Iedere drie maanden

Ondanks de drukte die Juriën als student ervaart, weerhoudt dat hem er niet van om muziek te blijven maken. Na zijn debuutsingle Stash, met meer dan drieduizend streams op Spotify en nog bijna dagelijkse luisteraars, kon Juriën natuurlijk niet wachten om een tweede single uit te brengen. Na een project dat vier jaar geleden begonnen is, is nu zijn tweede single af. "Ik neem meestal de basis van een nummer in een avond op. Het duurt dan nog bizar lang om alles goed te laten klinken en te perfectioneren", zegt Juriën. Hij wordt er steeds beter in. Het uiteindelijke doel is om iedere drie maanden een nieuwe single uit te brengen.

Zelfverzekerder

Met zijn nieuwe single Alone heeft hij een mooi verhaal te vertellen. "Maar mijn voornaamste doel is mensen blij maken met mijn muziek", vertelt Juriën. Zijn single gaat over de kracht die hij de afgelopen jaren heeft ontwikkeld nadat hij zich gedurende een periode alleen voelde. "Ik woon nog steeds alleen, maar ik heb wel een duidelijk doel voor ogen en veel liefdevolle relaties met vrienden en familie." De fotoshoot voor zijn albumcover illustreert onder andere dan ook de zelfverzekerdheid die hij heeft ontwikkeld. In zijn albumcover zie je dat hij laserogen heeft. "De laserogen maken de kracht in de boodschap nog sterker." Evan, ook wel bekend als Dark Sentient, een goede vriend van Juriën, heeft hem erg ondersteund in het proces. Hij heeft dan ook de fotoshoot en videoclip voor de single gemaakt en enorm geholpen met het mixen en masteren door middel van feedback op Alone.
Juriën heeft nog een hoop plannen voor in de toekomst. Voor nu is zijn tweede single sinds vrijdag 6 mei te beluisteren op Spotify en andere streamingservices. Ook is de videoclip te bekijken op YouTube en te vinden onder de zoekterm: onJURadio – ALONE.