Samen Lansingerland:

Meidenwerk van Jeugd en Jongerenwerk Lansingerland

Bergschenhoek - Ook dit jaar vindt er iedere vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur een meidenwerkactiviteit plaats in The Point, Bergschenhoek. De inloop is voor meiden van 10 tot 17 jaar uit de gemeente Lansingerland.

De eerste maanden van dit jaar werd er iedere vrijdagavond door twee meiden gekookt voor de andere aanwezige meiden. Samen eten is gezellig en een leuke manier om de (nieuwe) meiden te leren kennen. Het is een manier om makkelijk met elkaar in gesprek te komen. Tijdens het eten werd er door middel van bijvoorbeeld Kletskaarten of andere spellen interactief met elkaar samengewerkt. Dit leverde altijd leuke gesprekken en situaties op.
Vanaf april is er een groep van tien meiden die regelmatig langskomt. De avonden worden nu deels ingevuld met activiteiten die de meiden zelf graag willen doen. Andere avonden kunnen aangevuld zijn met educatieve activiteiten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van voorlichting en informatieactiviteiten die aansluiten op vijf leefgebieden van de meiden; zelfbeeld, sociale omgeving, talent, maatschappij en lichamelijkheid. Daarnaast wordt ingespeeld op topics die de meiden bezighouden. Bijvoorbeeld een quiz over social media gebruik, pesten et cetera.
Heb je zin om een keer langs te komen? App met Chantal via 06 - 542 238 77.

Samen Lansingerland

Zit je met vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Kijk op www.samenlansingerland.nl. “ik zoek hulp”. Daar vind je naast Jeugd en Jongerenwerk veel vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Je kunt ook bellen naar 010 - 3101012 of mailen naar info@samenlansingerland.nl