Regio - Als inhaker op de Rotterdam Architectuurmaand zetten Rotterdamse gebedshuizen negen dagen lang hun deuren wagenwijd open voor stads- en wijkgenoten. Dit doen zij onder de noemer 'Heilige Huisjes Rotterdam'.
Van vrijdag 27 mei tot en met zaterdag 4 juni kunnen bezoekers in en om diverse deelnemende gebedshuizen verschillende activiteiten beleven als lezingen, muziekprogramma's, tentoonstellingen en rondleidingen. Deze activiteiten zijn door de deelnemende gebedshuizen zelf georganiseerd, of in samenwerking met lokale culturele organisaties.
Voor de regio Hillegersberg-Schiebroek doen ook vijf gebedshuizen mee aan dit initiatief: Hillegondakerk, Fonteinkerk, Liberaal Joodse Gemeente, Goede Herderkerk en Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk.
Inschrijven voor de activiteiten vooraf is niet nodig en deelname is gratis. Voor meer informatie over de verschillende activiteiten in bovengenoemde gebedshuizen en voor het volledige overzicht van de activiteiten en deelnemende gebedshuizen kunt u terecht op: www.heiligehuisjesrotterdam.nl.