Met lancering vacaturewebsite slaat gemeente andere route in

Wie vandaag de dag nieuwe werknemers met potentie zoekt moet vooral de grauwe brij aan digitale advertenties op het internet zien te ontstijgen. Met de op dinsdag 10 mei door burgemeester Pieter van de Stadt gelanceerde nieuwe website werkenvoorlansingerland.nl lijkt de gemeente Lansingerland daar 'aardig' in geslaagd. Of 'aardig' straks wordt vervangen door 'meer dan uitstekend' is echter een kwestie van afwachten. Op het gemeentehuis hebben ze er in elk geval alle vertrouwen in.

door Arie van Driel

De nieuw website is een belangrijke speler in de inmiddels gestarte arbeidscampagne, waarin het werkgebied en de openstaande vacatures de speerpunten zijn. Het boegbeeld voor de actie: ambtenaren en medewerkers die een centrale rol vertolken in het campagnebeeld door hun verhaal en motivatie om voor de gemeente Lansingerland te werken, vertellen. Op die manier zetten zij de gemeente - en haar in tal van opzichten boeiende dorpskernen - op de kaart. Eén van hen is contractmanager Afval & Schoon Sanja. Toen zij elders werkte in de afvalbranche, was de gemeente één van haar klanten. Sanja: "De eerste keer dat ik het gemeentehuis binnenstapte, dacht ik: ´Wow. Je zou hier maar werken`. Nu zij er inmiddels werkt, is dat wow-gevoel er nog steeds. "In mijn werk vond ik een hoop vrijheid." Recruiter Robin kwam op interim basis binnen, maar zijn enthousiasme dreef hem al snel naar een vast dienstverband. Robin: "Toen ik hier begon, was recruitment net centraal ingericht en moest verder worden ontwikkeld. Voor mij was dat een mooie uitdaging, waar ik niet lang over hoefde na te denken."

Ontplooien

Van de Stadt: "Vooropgesteld. De gemeente is een leuke werkgever. En de werkomgeving, die is ook leuk. Maar... Wanneer hier niet wordt gewerkt, kunnen wij niets voor de samenleving betekenen. Om dat doel te kunnen en te blijven realiseren, hebben wij hard nieuwe collega´s nodig. Want de doorstroming op het gemeentehuis is hoog. Iemand die de kans krijgt een volgende stap te zetten, grijpt die ook. Wat dat betreft zijn we net een voetbalclub: als een voetballer echt goed is, gaat hij weg. Hoe krijgen wij nieuwe mensen binnen? Door een nieuw arbeidsbeleid te voeren. Door een nieuwe route te volgen. Door te laten zien hoe fantastisch de werkplekken hier zijn. Door geïnteresseerden duidelijk te maken dat zij zich hier verder kunnen ontplooien en verdiepen. Zeker wanneer je nog jong bent, liggen er kansen. Daarnaast... Ook de mensen die hier al lang werken, zijn voor ons zeer waardevol en hebben we hard nodig als collega´s."
Wie de website bezoekt, stuit onder meer op een foto die de fantasie wellicht prikkelt. In de beleving zijn de donkerblauwe wolken boven het gemeentehuis de open plekken op de werkvloer. Ertussen door klaart het wolkendek echter al wat op; de ingevulde vacatures. Het sfeervol verlichte gemeentehuis zelf oogt in de fantasie als een mooi theater waarin oude en nieuwe spelers het publiek (lees: de inwoners) binnen hun ambtelijk vakgebied tegemoet komen.

Paaseitjes

Naast de lancering van de campagne, reikte Van de Stadt de prijzen uit aan de winnaars van de paasei-tellen-wedstrijd. In de (test-)site waren paaseitjes verstopt die de bezoeker moest vinden. Van de vele inzenders waren Ineke Biegstraaten en Micha Jansen de gelukkigen. Zij hadden het antwoord van vijf paaseitjes goed.