’t Raedthuys poulewinnaar driebanden

Berkel en Rodenrijs - Het driebandenteam van biljartvereniging ’t Raedthuys is vrijdag 13 mei poulewinnaar geworden in de B2 competitie 2021/2022 van de KNBB. Deze week vinden in de thuiswedstrijd de beslissingswedstrijden plaats tegen de winnaar van de andere poule, de Vriendenkring uit Barendrecht, waarna de districtskampioen bekend is.

Het team van ’t Raedthuys, bestaande uit Ben Smit, Jan Woutersen, Hubert Speekenbrink, Hans Bentvelsen en Willem de Jong, heeft te maken gehad met een door corona zwaar verstoorde competitie. Wekenlang moest de competitie worden onderbroken en dat moest aan het eind allemaal weer ingehaald worden. Het district Rotterdam van de KNBB heeft er alles aan gedaan om alles nog in goede banen te leiden. Afgelopen vrijdag kon de laatste wedstrijd van de reguliere competitie worden gespeeld en deze week kan dus de beslissing vallen.
Er speelt nu één team in de B2-competitie. Voor het komende seizoen gaan er twee teams van start.
Biljartvereniging ’t Raedthuys is gevestigd midden in het centrum van Berkel, naast en boven Zeeman. De club heeft daar een eigen biljartaccommodatie met vijf speeltafels en twee grote wedstrijdtafels. Er zijn op alle middagen en avonden activiteiten. De vereniging telt zo’n 140 leden, waarvan circa 50 leden ’s middags spelen in de 60+ afdeling. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Bel eens aan en kom kijken naar de prachtige accommodatie. Er is altijd wel iemand aanwezig die u de weg kan wijzen.